Søg støtte

Søg

Den sikre side

Der findes ikke et endegyldigt svar på, hvordan man bevæger sig sikrest rundt på nettet. Men der er heldigvis en masse retningslinjer og overvejelser, man kan gøre sig, der kan hjælpe en med at passe bedre på både sig selv og andre.


Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, og mens den udbredte brug af digitale medier rummer en masse potentialer, kan man også komme galt afsted på nettet. Derfor har TrygFonden i samarbejde med politiet og SSP-Samrådet udviklet Den sikre side: Et gratis undervisningsforløb, som har til formål at styrke børn og unges digitale sikkerhed. 

Forløbet er udviklet, så det kan anvendes af alle fagpersoner, som arbejder med børn og unge – uanset om man har et højt vidensniveau om børn og unges digitale liv eller ej. Den sikre side rummer både et forløb til indskolingen og udskolingen. 

Du kan finde materialer til både indskoling og udskoling på forstå.dk, som du tilgår med etuni-login. De fleste fagpersoner har et uni-login, men hvis du har svært ved at tilgå materialerne, er du velkommen til at kontakte os.

Videoer: Vær på den sikre side, når du er online

Hvorfor er det vigtigt, at være på den sikre side, når man færdes online? Vi har lavet to videoer, der gør unge mennesker opmærksom på farerne ved en usikker digital adfærd.

Ham den søde på sociale medier: Undgå grooming. Se videoen her.

Må vi ikke lige låne dit password? Undgå scamming. Se videoen her.

Har du spørgsmål?

Christoffer Elbrønd

Projektchef