Søg støtte

Søg

Fuld af liv

Kan man grundlægge en sund alkoholkultur allerede i teenageårene? TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse samarbejder om projektet Fuld af liv, der gennem blandt andet kampagner og undervisning skal nedbringe alkoholforbruget blandt unge.

Unge, der i teenageårene har et stort forbrug af alkohol, har en større risiko for senere i livet at drikke mere end andre voksne. En tidlig alkoholdebut øger desuden risikoen for alkoholafhængighed senere i livet. Danske unge har europarekord i fuldskab, og i 2018 så vi for første gang i mange år en stigning i andelen af 15-årige danskere, der har prøvet at drikke alkohol.

Derfor samarbejder vi med Kræftens Bekæmpelse om at skabe bevidsthed om, hvorfor det er en god idé at udskyde sin alkoholdebut og holde lidt igen med alkoholforbruget, når man er ung.

Vi vil bidrage til nye alkohol- og festnormer blandt unge og skabe strukturelle forandringer, der gør det lettere at udsætte sin alkoholdebut og nedsætte alkoholforbruget - både i ungdommen og som voksen.

Det forsøger vi bl.a. at opnå gennem brede mediekampagner, men også med helt konkrete initiativer som alkoholfri morgenfester på ungdomsuddannelser.

Vi har desuden igangsat forskning, der skal skabe en sundere alkoholkultur, som 17 gymnasier har sagt ja til at medvirke i. Forskningen skal bl.a. sætte fokus på, hvordan nye elever undgår at blive udsat for drikkepres.

Pølsepresser du?

9 ud af 10 unge har oplevet drikkepres. Men kun hver anden mener, at de har prøvet at presse andre til at drikke mere alkohol, selvom de havde takket nej. "Pølsepresser du?", har vi spurgt i en af vores kampagnefilm.

Viden der skaber tryghed

Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.

Har du spørgsmål?