Søg støtte

Søg

Sejl Sikkert

Brug vesten! Det er et af de vigtigste budskaber i Sejl Sikkert-indsatsen, der har som mål, at færre fritidsfiskere og fritidssejlere drukner, når de er på vandet.

TrygFonden arbejder sammen med Søsportens Sikkerhedsråd for at nedbringe antallet af fatale drukneulykker og alvorlige hændelser blandt primært fritidsfiskere og fritidssejlere.

De fleste personer, der mister livet i en drukneulykke, når de er ude at sejle på havet, er mænd over 44 år. Mænd har generelt langt flere drukneulykker end kvinder, og alkohol er involveret i mere end hvert fjerde tilfælde.

Antallet af ulykker skal ned – og det skal bl.a. ske ved at skabe en øget sikkerhedskultur både før og under sejladsen.

Tag skipperansvar!

I 2019 var budskabet til sejlere og fiskere, at de skulle tage "skipperansvar" og sørge for, at alle ombord på deres båd bruger vest.

Gennem Sejl Sikkert-indsatsen forsøger vi bl.a. at påvirke adfærden på havnen, hvor fiskere og sejlere opholder sig. Gennem kampagner med klare budskaber arbejder vi for at få sejlere og fiskere til at tage ansvar for dem selv og andre ombord og sørge for, at alle bærer redningsvest.

Budskabet spredes i både digital og fysisk form - og via vores mere end 400 frivillige Sejl Sikkert-ambassadører og -instruktører, der er med til at sætte fokus på sikkerhed i deres lokale klubber og havne.

Download SejlSikkert-appen

Med SejlSikkert-appen kan du tjekke strøm- og vindforhold på havet og få information om farvandsadvarsler og skydeøvesler - så du kan komme sikkert i havn igen.

I regi af Sejl Sikkert-indsatsen har vi siden 2015 undersøgt danskernes brug af redningsvest -  både ved at spørge målgruppen, om de bruger vesten, når de er på havet, men også ved systematisk at observere brugen af redningsvest i danske havne.

Undersøgelserne viser bl.a., at der er sket en stigning i målgruppens selvrapporterede brug af redningsvest. Derudover har vi fået et indblik i, hvilke faktorer der har betydning for, om man bruger vest eller ej.

Læs undersøgelsen nedenfor.

Viden der skaber tryghed

Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.

Har du spørgsmål?

René Højer

Programchef