Søg støtte

Søg

Skru ned for solen

TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at færre danskere bliver ramt af kræft som følge af for mange timer i solen eller solariet. Den fælles indsats har særligt fokus på at forebygge solskoldninger og -skader hos børn og unge.

Siden 2007 har vi samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse om at skabe adfærdsændringer for at mindske antallet af danskere, der får kræft i huden.

Tre gange så mange danskere får modermærkekræft og hudkræft i dag som for 30 år siden, og modermærkekræft er den hyppigste kræftform for unge mellem 15 og 34 år.

Der er en tydelig sammenhæng mellem sol- og solarieadfærd og udviklingen af disse kræftformer - og derfor arbejder vi for, at mindske danskernes brug af solarier og skabe en sundere soladfærd, der kan forebygge op til 90 pct. af kræfttilfældene.

Indsatsen har særligt fokus på at forebygge solskoldninger og -skader hos børn og unge, der er særligt følsomme over for de farlige stråler.

Help a Small Dane

Jo tidligere børn udsættes for skadelige uv-doser fra solen, jo længere tid har skaderne til at udvikle sig til modermærkekræft senere i livet. Derfor er det ekstra vigtigt, at børn beskyttes mod de stærke stråler. Det hjælper Ramon fra Mallorca os med at forstå.

De tre solråd

9 ud af 10 tilfælde af hud- og modermærkekræft kan undgås, hvis man beskytter sig mod uv-stråling fra den naturlige sol. Det gør man bedst ved at følge de tre solråd, som vi kommunikerer bredt:

  • Skygge
  • Solcreme
  • Solhat

Viden der skaber tryghed

Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.

Har du spørgsmål?