Søg støtte

Søg

Sunde Børn Bevæger Skolen

TrygFonden og Dansk Skoleidræt arbejder for, at børn skal kunne bevæge sig hele dagen: fra aktiv transport på skolevejen til idrætstilbud på skolen efter skoletid.

Tag 'Gåbussen' til skole, løb ordstafet i dansk-undervisningen, og vær i legepatrulje med 'de store' i frikvarteret. Sådan kunne en skoledag se ud i regi af Sunde Børn Bevæger Skolen.

Forskning viser, at fysisk aktivitet har en positiv effekt på børns evne til at koncentrere sig, deres hukommelse og deres motivation for at lære. Over en bred kam præsterer børn, der er fysisk aktive i løbet af skoledagen, bedre end børn, der sidder stille.

Sunde Børn Bevæger Skolen består af en række indsatser, der alle er med til at give konkret inspiration til en aktiv skoledag for alle elever gennem hele skoledagen - både i og udenfor klasseværelset. Lige fra eleverne går hjemmefra om morgenen, til de forlader skolen om eftermiddagen.

"Jeg bliver gladere af at gå med Gåbus end at blive kørt i bil"

Asgård Skole i Køge har integreret bevægelse i hele skoledagen. Og det er Alexander fra 1. klasse glad for.

Alle kommuner og skoler kan gøre brug af hele projektets program eller udvælge specifikke indsatser efter behov.

Vores partnerskab med Dansk Skoleidræt udløb i 2019. En række indsatser følger skoleåret, og det samlede program fortsætter derfor til sommeren 2020.

Viden der skaber tryghed

Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.

Har du spørgsmål?

Ida Hagemann

Projektchef