Søg støtte

Søg

TrygFonden Krammebamser

En blød bamse i favnen kan gøre en stor forskel, når et barn skal igennem en svær behandling på et hospital eller en klinik.

Siden 2007 har TrygFonden uddelt isbjørnekrammebamser til børn, der skal igennem et forløb på et hospital eller en specialklinik i Danmark. Krammebamserne betyder, at mødet med sundhedsvæsenet bliver mindre ubehageligt, både for barnet og for dets forældre. Det er personalet, der uddeler bamserne til børnene i forbindelse med deres behandlingsforløb.

En ven gennem hele forløbet

Krammebamserne spiller en betydelig rolle i behandlingsforløbet for mange børn. Særligt hvis de bruges aktivt af personalet.

De kan være en velkommen distraktion, som fjerner fokus fra den forestående behandling og over på en blød, ny ven. Krammebamserne spiller ofte også en vigtig rolle i at forberede barnet på behandlingen. Mange steder bruges bamserne til at forklare og demonstrere behandling og forløb for barnet og bliver en ventende ven, der følger med barnet hele vejen. Flere steder oplever personalet, at barnet græder mindre, hvis det bliver stukket, når de har fået en krammebamse. Nogle steder oplever personalet desuden, at børnene behøver mindre beroligende medicin.

Krammebamserne kommer med barnet hjem. Mange forældre nævner, at bamserne gør det nemmere for barnet at tale om og dele følelser omkring det forløb, det har været igennem. Og en god ven kan også komme med på hospitalet igen, hvis det skulle komme til det.

Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet

Som noget nyt har TrygFonden også lanceret bogen ”Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet”, som afdelinger og klinikker på hospitaler kan søge om. Bogens fortælling og de fine illustrationer fungerer som afledning af barnet, men tilbyder også en hjælpende hånd til de voksne. En række spørgsmål i bogen gør det lettere at tale med en lille patient om svære følelser og hjælpe barnet gennem forløbet.
”Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet” handler om krammebamsens magi. Om vigtige krammebamsevenner, eventyrrejser og hjælpsomhed i en svær situation. Den er skrevet af Renée Toft Simonsen og illustreret af Pernille Lykkegård

Uddelingskriterier

Krammebamserne uddeles til børn, der skal igennem specialiserede udrednings- eller behandlingsforløb på et hospital eller specialklinik i det danske sundhedsvæsen.
Bamserne uddeles kun til hjælp gennem højspecialiserede forløb som fx narkosekrævende operationer, langvarige scanningsprocedurer, psykiatriske udredningsforløb, osv. Bamserne uddeles ikke til behandlinger og konsultationer i den almene lægepraksis, tandlægeklinikker og lignende.

Afdelinger og klinikker på hospitaler kan også ansøge om bogen ”Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet”.

Ansøg om krammebamser og bøger

Du kan ansøge om krammebamser til din specialklinik eller afdeling. Hvis I er en hospitalsafdeling kan du også ansøge om bogen "Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet”.

Klik her for at gå til ansøgningsskemaet.


Har du spørgsmål?

Galina K. W. Plesner

Projektchef