Søg støtte

Søg

TrygFonden Krammebamser

En blød bamse i favnen kan gøre en stor forskel, når et barn skal igennem en svær behandling på et hospital eller en klinik.

Siden 2007 har TrygFonden uddelt isbjørnebamser til børn, der skal igennem et forløb på narkoseafdelinger og specialklinikker. Krammebamserne betyder, at mødet med sundhedsvæsenet bliver mindre ubehageligt, både for barnet og for dets forældre. Det er personalet, der uddeler bamserne til børnene i forbindelse med deres behandlingsforløb.

Bamserne bruges ofte til at forklare forløbet for barnet, og bamsen bliver en ventende ven, der følger med barnet. Nogle steder venter den på operationsbordet, når barnet køres ind.

Krammebamser

Mange børn og forældre fortæller, at bamsen giver en bedre oplevelse af behandlingen, og den gør det nemmere for børnene at sætte ord på deres oplevelse. Erfaringerne viser, at når opmærksomheden pludselig er et andet sted, væk fra det ubehagelige og fremmede, så hjælper det barnet på vej og bedre gennem forløbet. Flere steder oplever personalet, at barnet græder mindre, når det bliver stukket. Nogle steder oplever personalet desuden, at børnene behøver mindre beroligende medicin.

Krammebamse-ansøgningerne holder vedligeholdelses- og sommerferielukket. Det bliver muligt at søge om bamser igen efter d. 17. august 2020.

Uddelingskriterier

Krammebamserne uddeles til børn der skal igennem specialiserede udrednings- eller behandlingsforløb på et hospital eller specialklinik i det danske sundhedsvæsen.
Bamserne uddeles kun til hjælp gennem højspecialiserede forløb, som fx narkosekrævende operationer, langvarige scanningsprocedurer, psykiatriske udredningsforløb, osv. Bamserne uddeles ikke til behandlinger og konsultationer i den almene lægepraksis, tandlægeklinikker og lignende.

Har du spørgsmål?

Galina K. W. Plesner

Projektchef