Søg støtte

Søg

TrygFonden Krammebamser

En blød bamse i favnen kan gøre en stor forskel, når dit barn skal igennem en svær behandling på et hospital eller en klinik. TrygFonden uddeler også bogen ”Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet” til hospitalsafdelinger.

Det kan være en hård oplevelse for et barn at skulle i behandling i sundhedsvæsenet. Der er udstyr, man aldrig har set før, ord man ikke kender og personer i hvide kitler, man aldrig har mødt. Og måske kan man endda mærke, at ens forældre også er lidt nervøse.

Det er her TrygFondens Krammebamser kommer ind i billedet. Når små patienter skal undersøges eller opereres, kan de nemlig få følge af krammebamsen Theo eller Thea fra TrygFonden.

Bamserne har ligesom barnet et armbånd med sit navn om håndleddet. Når bamsen skal igennem det samme som barnet, er de på samme side og finder nyt mod sammen. Læger og sygeplejersker bruger bamserne til at skabe kontakt til barnet og få det til at slappe af. Samtidig virker det også beroligende på forældrene, når de ser, at barnet bliver mere roligt og trygt.

 

En bog der gør det lettere at tale om alt det svære

Som noget nyt har TrygFonden lanceret bogen ”Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet”. Bogen uddeles til afdelinger og klinikker, der behandler børn på hospitalet.

Bogens fortælling og de fine illustrationer fungerer som afledning af barnet, men tilbyder også en hjælpende hånd til forældrene. En række spørgsmål i bogen gør det lettere at tale med den lille patient om svære følelser og hjælpe barnet gennem forløbet.

”Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet” handler om krammebamsens magi. Om vigtige krammebamsevenner, eventyrrejser og hjælpsomhed i en svær situation. Den er skrevet af Renée Toft Simonsen og illustreret af Pernille Lykkegård

Hvordan får mit barn en krammebamse?

TrygFondens krammebamser uddeles til børn, der skal igennem et specialiseret udrednings- eller behandlingsforløb på et hospital eller specialklinik i det danske sundhedsvæsen. Det er den enkelte afdeling eller klinik, der ansøger TrygFonden om krammebamser og uddeler dem i deres arbejde med de små patienter.

Bamserne uddeles kun til hjælp gennem højspecialiserede forløb som fx narkosekrævende operationer, langvarige scanningsprocedurer, psykiatriske udredningsforløb, osv. Bamserne uddeles ikke til behandlinger og konsultationer i den almene lægepraksis, tandlægeklinikker og lignende.

Afdelinger eller klinikker på hospitaler kan også ansøge TrygFonden om bogen ”Oscar, Theo og et lille bitte hul i hjertet” og uddele den sammen med krammebamserne.

TrygFonden uddeler ikke krammebamser eller bøger direkte til privatpersoner.

Har du spørgsmål?

Galina K. W. Plesner

Projektchef