Søg støtte

Søg

TrygFonden Kystlivredning

Gennem kystlivredningstjenesten arbejder TrygFonden for at forebygge drukneulykker og øge bade- og vandsikkerheden på danske strande og havnebade.

I et land som Danmark med en forholdsmæssig stor kyststrækning er det naturligt, at der er mange aktiviteter på og ved vandet. Og uanset om yndlingsbeskæftigelsen er at svømme, sejle, fiske, surfe, dykke, soppe eller hoppe, er det vigtigt at vide, hvordan du passer på dig selv og andre. 

I TrygFonden arbejder vi derfor for at gøre strandene, havnene og det åbne hav til et mere sikkert sted at opholde sig.

Siden 1998 har TrygFonden Kystlivredning – i et samarbejde med Dansk Svømmeunion - været på plads på de danske strande for at sikre alle badegæster en sikker tur til havet. Omkring 200 livreddere holder udkig fra flere end 35 livreddertårne over hele landet i børnenes sommerferie, og Livredderpatruljen kører rundt på mere end 50 strande for at undervise børn og voksne i vand og sikkerhed.

LivredderPatruljen er en del af vores omfattende oplysningsindsats, der skal forebygge ulykker, udbrede viden og lære danskerne at have respekt for vand.

Få respekt for vand

Alle kan blive bedre til at opholde sig sikkert i og ved vandet. Vores livreddere udfordrede de danske landsholdssvømmere - der er ambassadører for Respekt for vand-indsatsen - i bølgerne ved Hvide Sande.

TrygFonden Kystlivredning samles under TrygFonden

Siden 1998 har TrygFonden Kystlivredning – i et samarbejde med Dansk Svømmeunion - været på plads på de danske strande for at forebygge drukneulykker og skabe vandglæde i trygge rammer. Det vil de også være fremover – blot i nye organisatoriske rammer. 

Det er således aftalt, at sekretariatet for TrygFonden Kystlivredning flytter fra Dansk Svømmeunion til TrygFonden. 

TrygFonden Kystlivredning har udviklet sig til en moden organisation med stærke og selvstændige kompetencer og er fortsat en central og strategisk vigtig indsats for TrygFonden. Derfor er det også et naturligt skridt, at TrygFonden samler denne organisation og kompetencerne i eget hus. 

TrygFondens Kystlivreddere vil fortsat være at finde på de danske strande, og opgaven er den samme: Nemlig at forebygge drukneulykker og give alle i Danmark en større tryghed i deres omgang med vand.  

Dansk Svømmeunion vil fortsat arbejde med livredning som sport og som aktivitet i svømmeklubber, ved events og i forbindelse med kursusaktiviteter. Livredning er en naturlig og integreret del af Dansk Svømmeunions virke. 

TrygFonden og Dansk Svømmeunion samarbejder fortsat med Svømmelandsholdet som ambassadører om at skabe interesse om livredning og respekt for vand. Samarbejdet omfatter også den populære åbent vand event TrygFonden Christiansborg Rundt.

Viden der skaber tryghed

Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.

Har du spørgsmål?

René Højer

Projektchef