Søg støtte

Søg

TrygFondens Familiehuse

TrygFondens Familiehuse i Skejby, Hammel og Glostrup skal sikre hjemlige og afslappende rammer for familier med hospitalsindlagte børn eller voksne.

Når et familiemedlem skal indlægges i en længere periode, kan det have store konsekvenser for hele familien. Uanset om det er et barn eller en voksen, der skal i behandling eller genoptræning, er adskillelse fra resten af familien svær, og det kan have stor påvirkning på både børn, søskende og forældre.

Derfor er det vigtigt at give familierne mulighed for at være samlet og leve så almindeligt som muligt under en indlæggelse. Den mulighed giver TrygFondens Familiehuse. Her får indlagte familier mulighed for at være sammen i hjemlige omgivelser, mens de gennemlever den svære tid.

TrygFondens Familiehuse er til for hele familien

Da Mia fik konstateret kræft, var det svært for hendes storesøster, Line, at håndtere. Line er én af flere hundrede raske søskende, der hvert år bor i TrygFondens Familiehus.

TrygFondens Familiehuse findes tre steder i landet – og et fjerde er på vej

  • I Skejby ved Aarhus Universitetshospital. Her bor primært familier til børn, der er indlagt til behandling for hjerte- eller kræftsygdomme (indviet i 2012). Læs mere.
  • Ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Her bor familier, der har et barn eller en ung indlagt til behandling og genoptræning efter erhvervet hjerneskade (indviet i 2019). Læs mere.
  • Ved Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader på Rigshospitalet, Glostrup. Huset er særligt tiltænkt børnefamilier med et barn eller en forælder indlagt på afdelingen (indviet i 2024). Læs mere.
  • (På vej) Ved Aalborg Universitetshospital. Familiehuset forventes at kunne tage imod børn, unge og forældre fra 2026.

Har du spørgsmål?

Galina K. W. Plesner

Projektchef