Søg støtte

Søg

TrygFondens fokus

En chance i livet

Alle børn og unge skal have de bedste muligheder for at udvikle deres personlige, sociale og faglige kompetencer. En kompetencegivende uddannelse mindsker risikoen for misbrug, social isolation, kriminalitet, kroniske sundhedsproblemer og arbejdsløshed.
Læs også om 2021-støtte til Corona-indsatser

Udfordringer

Danmark bruger årligt et trecifret milliardbeløb på børne- og ungeområdet. Alligevel realiserer mange danske børn ikke deres potentiale. 15 pct. af de 15-årige er meget dårlige læsere. To år efter at have afsluttet folkeskolen er 18 pct. af de unge ikke i gang med en uddannelse.

Både disse unge og den store andel af unge, der efterfølgende falder fra en ungdomsuddannelse, har stor risiko for at havne i en restgruppe, der aldrig får taget en uddannelse. En gruppe, der har markant større risiko end resten af befolkningen for kroniske, fysiske og mentale sundhedsproblemer, misbrug, selvmord, social isolation, ustabilt og dårligt familieliv, materiel fattigdom, kriminalitet og arbejdsløshed. Alle forhold der samlet set bidrager til dårlig livskvalitet. 

Vi arbejder for, at flere børn og unge får en kompetencegivende uddannelse

Dorte McGugan Pedersen, udviklingschef i TrygFonden

Målsætninger

  • Alle børn og unge (herunder udsatte) får de bedste muligheder for at udvikle og skærpe deres personlige, sociale og faglige kompetencer.
  • Flere professionelle og frivillige, der arbejder med børn og unge, gør brug af effektive metoder, der styrker personlige, sociale og faglige kompetencer.
  • Vi skal udvikle og afprøve effektive metoder, der styrker personlige, sociale og faglige kompetencer.

Har du spørgsmål?

Dorte McGugan Pedersen

Udviklingschef