Søg støtte

Søg

Særpulje Europa-Parlamentsvalg 2024

Alle stemmer tæller!

TrygFonden arbejder for at få flest mulige til at bruge deres stemme, når der er valg, uanset alder og baggrund. Med en særpulje på 5 mio. kr. ønsker vi at støtte projekter i hele landet, der kan øge valgdeltagelsen ved Europa-Parlamentsvalget 2024 blandt de befolkningsgrupper, der sjældent får stemt.


Udfordringer

At alle stemmer er lige gode gælder måske ikke i skønsang, men når det kommer til Europa-Parlamentsvalget, er det sandt. Derfor arbejder TrygFonden for at få flest mulige til at bruge deres stemme, uanset alder og baggrund.

Et demokrati er stærkere jo flere, der deltager i det. Og selv om vi er alene i stemmeboksen, er valgdeltagelse en social handling, der påvirkes af det fællesskab, vi befinder os i. Et stærkt demokrati gør Danmark til et trygt sted at bo. Så selve deltagelsen i demokratiet er i høj grad et fælles anliggende.

Med en særpulje på 5 mio. kroner inviterer vi nu interesserede organisationer til at ansøge om midler til projekter, der kan løfte valgdeltagelsen ved Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 2024 i jeres lokalområde eller i hele Danmark blandt de befolkningsgrupper, der normalt stemmer mindre end gennemsnittet.

Vil du vide mere om særpuljen? Så tjek webinaret "Vi stemmer i flok", som vi afviklede midt i december 2023. Her delte professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen indsigter om virksomme tiltag til at øge valgdeltagelsen, og vi svarede på spørgsmål om ansøgning til særpuljen.


Kriterier for støtte

Med denne særpulje vægter vi især projekter som:

  • bidrager til at øge valgdeltagelsen for befolkningsgrupper, der sjældent får stemt.
  • bidrager til at skabe en bred, åben og vidensbaseret offentlig debat om valget.
  • engagerer og mobiliserer borgere omkring demokratisk engagement.
  • tager udgangspunkt i den viden vi har om hvad der virker bedst.

Start din ansøgning, og læs mere i spørgsmål og svar nedenfor.

 

Særpuljen "Alle stemmer tæller!"

Hvad skal projektet handle om?

TrygFonden arbejder for at få flest mulige til at bruge deres stemme og deltage aktivt i demokratiet. Vi arbejder med et særligt fokus på de befolkningsgrupper, der ved de seneste valg har været underrepræsenterede i stemmeboksen. Ansøgningen skal derfor både argumentere for, hvorvidt målgruppen historisk set betragtes som underrepræsenteret, og hvordan projektet kan forventes at hæve stemmeprocenten hos målgruppen til det kommende valg til Europaparlamentsvalg eller engagere og mobilisere omkring demokratisk engagement. Læs mere om forskellige gruppers valgdeltagelse her

Hvad lægger vi særligt vægt på?

Med denne særpulje vægter vi især projekter som:

  • bidrager til at øge valgdeltagelsen for befolkningsgrupper, der sjældent får stemt.
  • bidrager til at skabe en bred, åben og vidensbaseret offentlig debat om valget.
  • engagerer og mobiliserer borgere omkring demokratisk engagement.
  • tager udgangspunkt i den viden vi har om, hvad der virker bedst.

Hvordan søger du?

Du ansøger ved at starte ansøgningsskemaet længere oppe på denne side. Ansøgningsfrist er 31. januar 2024 klokken 12, og du får svar primo marts. Din ansøgning skal spille ind i vores strategi - delmålet "Styrk civilsamfund, debat og demokrati": Et civilsamfund, en debat og et demokrati, som befolkningen har lyst til at deltage i, skaber tryghed og tillid. Vi vil opbygge viden om civilsamfund og frivillighed, gøre den offentlige debat bred og baseret på viden og styrke det demokratiske engagement blandt dem, der er underrepræsenterede.

Hvad støtter vi?

Særpuljen følger de samme ansøgningskriterier som TrygFondens ordinære donationspuljer. Du kan dog udelukkende søge støtte til projekter, der har til formål at øge valgdeltagelsen ved Europa-Parlamentsvalget 2024 blandt de grupper, der sjældent får stemt. Du kan læse nærmere om TrygFondens støttekriterier her.

Hvad støtter vi ikke?

I TrygFonden støtter vi ikke privatpersoner og projekter, der er kommercielt, politisk eller religiøst funderet. Vi er restriktive mht. støtte til anlægsopgaver, og yder ikke støtte til indkøb af sportsredskaber, sportssponsorater og studierejser.

Har du spørgsmål?

Natasha Al-Hariri

Projektchef