Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Angst hos teenagers med ASF

Aarhus Universitetshospital Psykiatrien

Om donationen

Region
Landsdækkende
Type
Forskningsprojekt
Modtager
Aarhus Universitetshospital Psykiatrien
Støttet beløb
999.664 kr., år 2020
Delmål
Mental sundhed

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
På trods af at effekten af programmet ikke kan betegnes som fuldt validt uden en egentlig RCT, er programmet blevet implementeret i CEBU, Aarhus Universitet, hvor de andre Cool Kids programmer bliver udbudt og hvor der nu undervises i programmet.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi fandt at 92 % af de familier, der gennemførte programmet, var generelt tilfredse med programmet, fandt det nyttigt og ville anbefale det til andre familier i en lignende situation. Ved opfølgningen opfyldte 55 % af de unge ikke længere kriterierne for deres primære angstdiagnose, og 34 % var fri for alle angstdiagnoser. Af de fem unge, der ikke gik i skole før behandling, var tre (60%) i skole efter behandling. Både forældrenes og de unges livskvalitet forbedres efter behandlingen.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
For at kunne dokumentere at der er en forbedring af de unges angst og dermed en forbedring af deres udvikling og mulighed for uddannelse, selvstændighed og livskvalitet er det vigtigt at lave en egentlig randomiseret undersøgelse (RCT). Vore studie kan give et fingerpeg i retningen af, at dette program kan være effektivt, men en egentlig RCT vil kunne vise tydeligere om dette er en effektiv behandling af de unge med autisme.