Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Hjælp til hjemløse

Hjælp til hjemløse

Om donationen

Hjælp til hjemløse i Aarhus har modtaget en donation, der skal bruges til at dække hjemløses og udsattes basale behov og dermed give dem et mere tåleligt og værdigt liv. Hjælp til Hjemløse er en kristelig forening, der yder støtte på gadeplan gennem uddeling af mad, tøj, hygiejneartikler, soveposer mv. Foreningen tager på ugentlige rundture til 20 herberger, bo- og væresteder med tandbørster, shampoo og tøj. Der arrangeres aktiviteter som cafébesøg, fodboldkampe etc. For de, der stadig har et hjem, men reelt lever som hjemløse, rykker Hjælp til hjemløse ud med praktisk hjælp til opgaver i hjemmet. Endelig har Hjælp til Hjemløse en båd, som de lejer ud til fx væresteder, så hjemløse kan komme ud i naturen og finde ro.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
Hjælp til hjemløse
Støttet beløb
599.750 kr., år 2019
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi gør selv en kæmpeindsats for at få sponsorer – især naturalier, og det lykkes vi godt med. Genbrugsbutikken giver et mindre overskud. Vi modtog afslag fra TrygFonden i 2021. Udviklingsmedarbejderen er afskediget og indsatsen væsentligt reduceret – forhåbentlig skal vi ikke sælge den bil, som I gav os. Det er næsten ubærligt, og vi er kede af, at TrygFonden ikke vil fortsætte med at støtte et så godt projekt, som I selv har været med til at starte. Vi håber på jeres støtte i 2022.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Hjælp til Hjemløse er nu i kontakt med ca. 400 hjemløse og udsatte enten på gaden eller på rundturen til 31 besøgssteder. Kassevognen kører hver dag. Hjemløse og udsatte udfører vicevært- og haveopgaver som frivillige og med henblik på at komme ud af arbejdsløshed. Vi tilbyder personlig rådgivning, mentorordning, netværk, bostøtte og hjælp ved flytning. Vi gennemfører ca. 16 sejlture om året og tager på forskellige oplevelsesture. Vi har nye projekter på vej sammen med besøgsstederne.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Med de forskellige tilbud rammer vi et eller flere behov hos hver enkelt hjemløs eller socialt udsatte. Vi støtter besøgsstederne i deres indsats. Men det er en meget tung målgruppe. Vi motiverer og presser omsorgsfuldt på, men har brug for at udvikle endnu flere meningsfulde tilbud som vicevært-, have- og genbrugsbutikopgaver. F.eks. er haveopgaver er et godt og overskueligt stykke arbejde, hvor resultater hurtigt kan ses, og det gør godt at være ude i den friske luft og bevæge sig.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start