Søg støtte

Søg

Læs som en mand

Ellen har netop læst et digt højt af Knud Romer. Hun er en trænet læseguide, der skal få en fælles diskussion i gang blandt gruppen af pensionerede mænd.

Udsigten til en pensionisttilværelse med masser af fritid kan virke attraktiv. Men overgangen fra et travlt liv på arbejdsmarkedet til livet som pensionist kan være svær og indebærer en risiko for mentale sundheds- og trivselsproblemer – særligt blandt mænd. Derfor har Læseforeningen sammen med Ældre Sagen etableret læsefællesskaber for seniorer i hele landet.

Hovedformålet er at skabe et fælles rum, hvor mænd kan dele de tanker, følelser og erfaringer, som de skønlitterære tekster vækker. Som en fast tradition slutter Ellen sit læsefællesskab med en sildemad og en snak, der styrker det fælles sociale bånd og giver mulighed for, at nye stærke venskaber kan udvikle sig.

Forskere fra Syddansk Universitet følger læsefællesskaber i hele landet for at undersøge, om fælleslæsning med en læseguide kan hjælpe til at forebygge ensomhed og øge den mentale sundhed og trivsel blandt mænd på pension.