Søg støtte

Søg

Corona-krisen

Skab tryghed i en anderledes hverdag

Corona-krisen har stor indflydelse på, hvordan vi lever, tænker og har det. TrygFonden står bag eller støtter en række indsatser, der kan være med til at skabe mere tryghed i en anderledes hverdag. Se nedenfor, hvad du selv kan gøre for at håndtere nogle af de usikkerheder, som corona-virussen skaber.

Hold ensomheden på afstand

Er du ung, og føler du dig ensom? Så er du ikke alene. 

Mens store dele af samfundet er lukket ned, er det vigtigt, at vi ikke også isolerer os socialt. Foreningen ’Ventilen’ arbejder for at bekæmpe ensomhed blandt unge, og de tilbyder gode råd til at holde ensomheden på afstand samt et særligt online mødested til brugerne af deres væresteder.

Coronavirus i børnehøjde

Det kan være svært for os alle – ikke mindst børn - helt at forstå, hvad det er, der foregår i denne tid.

BørneTelefonen giver svar på mange af de spørgsmål om coronavirus, som børn stiller. Læs dem sammen og få talt om det, der gør os nervøse.

Hjælp til børn og deres forældre

Det Nationale Sorgcenter tilbyder også hjælp til bekymrede børn og voksne. Børn og unge, der føler sig utrygge pga. corona-krisen, forældre med børn, der er påvirket af situationen, og familier, der er ramt af corona, kan ringe til sorgcentrets psykologiske hotline og få gratis rådgivning og støtte.

Beskyt dig mod digital svindel

Center for Cybersikkerhed melder om et øget trusselsbillede, hvor kyniske personer forsøger at udnytte den aktuelle nedlukning af Danmark til at svindle danskere på nettet.

Brug appen Mit Digitale Selvforsvar til at holde dig orienteret om aktuelle trusler online.

Hold dig i gang

Selvom idrætsklubber, svømmehaller og fitnesscentre har lukket, er det stadig vigtigt, at vi er fysisk aktive. Der er masser af muligheder for at holde sig i gang alene – både under åben himmel og hjemme i dagligstuen.

Og selv hvis du ikke er meget for at dyrke motion, kan nogle enkelte råd øge din fysiske aktivitet og forbedre din sundhed.

Besøgshunde skaber glæde

Det er svært at være besøgshundeejer, når man ikke kan komme på besøg. I øjeblikket sørger vi for at passe godt på både ejere og dem, de besøger - og det gør vi bedst ved at blive hjemme. Men vi opfordrer til kreative måder at skabe glæde på.  Fx ved at gå en tur rundt om plejehjemmet eller sende et billede eller en besked til dem, man plejer at besøge.

Akutpulje til sociale indsatser under Corona-krisen

TrygFonden har afsat en ekstraordinær akutpulje til ansøgere, der arbejder med sociale indsatser under Corona-krisen. Vi støtter indsatser målrettet særligt sårbare målgrupper, rådgivning og digitale redskaber til at bevare fællesskaber og kontakt.