Søg støtte

Søg

Nyhed -

Alkohol i undervisningen

Nu skal de ældste elever lære om alkohol. TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse har udarbejdet et nyt undervisningsmateriale til landets folkeskoler.


Materialet har titlen ”OM ALKOHOL” og er et tværfagligt undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse. Materialet sætter fokus på en bred vifte af problemstillinger om unge og alkohol: livsstil, sundhed, misforståelser, reklamer, markedsføring mv. via fagtekster, avisartikler, film, quizzer, opgaver og forsøg. 

”OM ALKOHOL” tager eleverne med på en rejse, der giver indsigt i en bred vifte af relevante emner om unge og alkohol: livsstil, sundhed, misforståelser, reklamer, markedsføring, lovgivning mv. fagtekster, avisartikler, film, quizzer, opgaver og forsøg. Det kan bruges i en lang række fag – blandt andet dansk, samfundsfag, fysik og matematik. 

”OM ALKOHOL” er et fleksibelt materiale, som enten kan bruges særskilt i de enkelte fag eller tværfagligt samt til kortere eller længere undervisningsforløb. Materialet tager udgangspunkt Undervisningsministeriets mål for de fag, som materialet henvender sig til – og i lærervejledningen findes en oversigt, som giver et konkret bud på, hvordan materialet kan bruges i undervisningen.

Undervisningsmaterialet er en del af en Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens nye alkoholkampagne ’Fuld af liv’, der skal bidrage til at udskyde alkoholdebuten, nedsætte forbruget og skabe en sund alkoholkultur blandt unge i Danmark.