Søg støtte

Søg

Nyhed -

Borgermøde om Nabohjælp i Aalborg

Når ferien står for døren for boligejerne, tager indbrudstyven til gengæld på arbejde. Men i Aalborg ruster man sig nu til kamp. Tirsdag aften var der mødt flere end 380 borgere fra Aalborg og omegn op i Aalborg Kongres & Kultur Center for at skabe fælles fodslag om at bekæmpe indbrud med Nabohjælp og øge trygheden i nabolaget.


Det er TrygFondens regionale råd i Nordjylland, der har taget initiativ til arrangementet. Det blev gennemført i tæt samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd samt Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune og deres fælles strategi ”Tryg Aalborg”.

På mødet kunne Nordjyllands Politi bl.a. fortælle, at der i 2015 indtil nu er begået 304 indbrud i privat beboelse i Aalborg Kommune – det er flere end to om dagen. I hele Region Nordjylland er der begået 786 indbrud i 2015. 

”Hvis borgerne ser noget mistænkeligt, vil vi opfordre dem til at reagere og kontakte os. Opmærksomme borgere er en stor hjælp for os og kan gøre en meget stor forskel – både i det opklarende og forebyggende arbejde,” siger Michael Kjeldgaard, politiinspektør i Nordjyllands Politi og en af aftenens oplægsholdere.

I løbet af aftenen fik de fremmødte, ud over tips til et godt samarbejde med politiet, indbrudstyvens opskrift på, hvad han kigger efter, når han skal bryde ind. Aalborg Kommune fortalte om Tryg Aalborg, der bl.a. indbefatter tryghedsvandringer, og der blev givet en introduktion til Nabohjælp, der kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud. 

”Vi ved fra vores Tryghedsmålinger, at frygten for indbrud har en meget stor indflydelse på vores følelse af tryghed. Samtidig indtager Danmark en kedelig andenplads over europæiske lande med flest indbrud pr. indbyggere kun overgået af Grækenland. Så når borgerne – som her i Aalborg - oplever indbrud, er vi nødt til at gøre noget uden at skabe unødig utryghed. Borgermødet her kan forhåbentlig være med til at inspirere naboerne til at rykke tættere sammen om at bekæmpe problemet og på sigt bringe indbrudstallene længere ned,” siger Jens Bigum, formand for TrygFondens regionale råd i Nordjylland. 

Christian Nørr

Dokumentarist