Søg støtte

Søg

Nyhed -

En oase for familier i krise

En donation på 25,5 millioner kroner er netop blevet øremærket et nyt familiehus til familier, der har et hjerneskadet barn indlagt på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.


Hammel Neurocenter er specialister i intensiv behandling og rehabilitering af mennesker, som har fået en akut hjerneskade ved enten sygdom eller ulykke. Målet med det nye familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter er at give indlagte børn med hjerneskade og deres familier bedre rammer under indlæggelsen. Familiehuset skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til alvorligt syge børn, som er indlagt i kortere eller længere perioder. 

Rammerne skal være inspirerende, hjemlige og sundhedsfremmende

Det nye familiehus skal give familier og børn, der er indlagt på Regionshospitalet Hammel Neurocenter nogle inspirerende, hjemlige og sundhedsfremmende rammer under indlæggelsen. Neurocentret behandler patienter med svær hjerneskade fra hele Jylland og Fyn. 
- Man står som familie i en yderst sårbar situation, når ens barn bliver alvorligt skadet. Det skal ikke være en ekstra belastning, at man bor langt væk fra Hammel. Vi håber, at huset kan samle familien og give ro og tryghed til at komme igennem behandlingsforløbet på den bedst mulige måde, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden. 

Familiehuset skal være en oase for familier i krise

Med det nye familiehus får familierne et sted, hvor der er plads til leg, afslapning, motion, musik og lignende – og hvor der frem for alt er plads til at pleje familielivet. Erfaringen fra TrygFondens Familiehus i Skejby viser, at familiehuset fungerer som en oase for familierne, hvor også bedsteforældre kan være med og hjælpe med at passe de raske børn i familien, lave mad og vaske tøj. Oplevelsen i Skejby er, at huset og mulighederne for samvær – også med de andre familier – er en stor støtte. 
Det nye familiehus vil blive placeret tæt på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Huset får navnet TrygFondens Familiehus Hammel, og det er forventningen, at byggeriet af familiehuset går i gang i 2016, og at det står færdigt i 2018.