Søg støtte

Søg

Nyhed -

Gode oplevelser med bevægelse

Fredag den 9. oktober sætter Skolernes Motionsdag så godt som alle danske skoler i bevægelse. Og dét at børnene får rørt sig er vigtigt, for nye tal viser, at hvert andet barn mellem 10 og 13 år bevæger sig for lidt.


Mere end 700.000 elever i de danske skoler får sved på panden og pulsen i vejret ved årets Skolernes Motionsdag, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag. Og det er der brug for. Tal fra Skolebørnsundersøgelsen 2014, som Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet står bag, viser nemlig, at kun hvert andet barn i alderen 10 til 13 år bevæger sig den time om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

”Det er bekymrende, at så få børn kommer i nærheden af Sundhedsstyrelsens anbefaling, og vi skal især være opmærksomme på børn i familier, hvor ressourcerne er små, og hvor der måske ikke råd til at børnene går til en sport. Derfor er skolen meget vigtig for børns bevægelse, for det er den eneste arena, som får fat i alle børn uanset samfundslag,” siger Jens Troelsen, der er forskningsleder på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet.

Skolernes Motionsdag inspirerer

Når Dansk Skoleidræt i samarbejde med TrygFonden fredag den 9. oktober skyder Skolernes Motionsdag i gang for 33. år i træk, er det en anledning til at give eleverne en anderledes skoledag med fokus på bevægelse og fællesskab.

”Hvis Skolernes Motionsdag bliver tilrettelagt på en sjov og god måde på den enkelte skole, kan den gøre en forskel. Det er velkendt, at positive oplevelser med bevægelse kan starte en positiv spiral, så man vil have mere, og så det ikke er så grænseoverskridende også at være aktiv efter skoletid,” siger Jens Troelsen.

Skolernes Motionsdag byder traditionelt på løbeture mange steder i landet, men også andre bevægelsesaktiviteter har i stor stil vundet indpas ude på skolerne.

”Dansk Skoleidræt og TrygFonden udgiver et inspirationshæfte til Skolernes Motionsdag med idéer til en lang række aktiviteter. Alle har de det formål, at de først og fremmest skal skabe glæde og begejstring, men også med et læringselement i sig. Vi kan virkelig se, at hæftet bliver brugt i år, så der bliver tale om en motionsdag i mange afskygninger rundt omkring i landet,” siger formand for Dansk Skoleidræt, Finn Kristensen.

Skolernes Motionsdag er ekstrem populær. Tallene siger, at små 95 pct. af de danske skoler afholder denne dag.

”Skolernes Motionsdag er med til at sætte børnene og skolen i bevægelse - og det er vi glade for, at så mange skoler prioriterer. Vores mål er, at flere børn og unge bevæger sig mere, fordi vi ved, at sunde vaner og en sund livsstil grundlægges tidligt i livet,” siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.