Søg støtte

Søg

Nyhed -

Hjælp til overgrebsramte belønnet med pris

Dette års Tine Bryld pris blev den 21. oktober givet til psykoterapeut og daglig leder Lisbeth Høstgaard Møller fra Kvisten Viborg, der hjælper personer, som har været udsat for seksuelle overgreb. Lisbeth Høstgaard Møller modtager 50.000 kr. og derudover modtager Kvisten Viborg 500.000 kr. til at forankre og sikre fortsættelsen af den indsats, der ligger til grund for udvælgelsen.


Lisbeth Høstgaard Møller og Kvisten modtager den prestigefyldte pris for en dedikation til at hjælpe personer, som har været udsat for seksuelle overgreb. Kvisten tilbyder terapi, samtaler og rådgivning – både individuelt og i grupper, og til både ofre og deres pårørende.

Organisationen så dagens lys i 1998, da den blev skabt på frivilligt initiativ. Den drives stadig af frivillige kræfter i dag, og alle frivillige har relevant faglighed og uddannelse med i bagagen. De sidst 17 år har Kvisten haft vokseværk, og i dag består organisationen af to overordnede afdelinger, som ligger i henholdsvis Aarhus og Viborg. I Aalborg er der en afdeling på vej.

Helle Degn, formand for foreningen Tine Bryld Prisen, fortæller om udvælgelsen af Kvisten Viborg: 

”For det første synes vi, at dette års pris skulle findes blandt de indsatser, der finder sted ude i Danmark – I Kvistens tilfælde opfyldt med fokus lagt i Vest-, Midt- og Nordjylland og ikke alene i de allerstørste byer. For det andet var det vigtigt, at der var faglig kvalitet i det frivillige arbejde. Derudover mener vi, at Kvistens store arbejde med at hjælpe mænd til at træde frem og modtage behandling er meget lovende og vigtigt – også i et ligestillingsmæssigt perspektiv. Tine Bryld ville ændre det sociale landskab med sin indsats – præcis som Kvisten gør det nu.”