Søg støtte

Søg

Nyhed -

Kampagne vil stoppe julespritbilister

I de kommende uger bliver der hældt masser af øl, vin og snaps indenbords, da det er sæson for julefrokoster. Derfor sætter Politiet ind med sprit- og narkokontroller, og en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer flere til at stoppe berusede personer, der vil køre.


Alene fra 2010 til 2014 har 187 mennesker mistet livet i spritulykker på vejene, og 1085 personer er kommet alvorligt til skade, viser de nyeste tal fra Vejdirektoratet. Selv om antallet af spritulykker er faldet over årene, så sker der stadig alt for mange ulykker på grund af alkohol. 

Derfor opfordrer Politiet, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden nu alle til at lade bilen stå, når de har drukket, og omgivelserne bør blive bedre til at blande sig, når en beruset person hiver bilnøglerne frem.

Politikontrol i hele landet

Fra torsdag den 26. november sætter Politiet ind med de årlige julefrokostkontroller. Frem mod jul vil man i hele landet stoppe og kontrollere bilisterne. Men politikontrol alene kan ikke løse problemet med spritkørsel. Derfor opfordrer Politiet, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden alle til at bidrage med at forhindre spritkørsel.

Sådan blander du dig

Det kan opleves som grænseoverskridende at sige til en gæst, at han skal lade bilen stå, fordi man mener, at han har drukket for meget. Derfor tilbyder Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden hjælp til at gribe ind. 

På spritkampagnens Facebookside (www.facebook.com/stopspritkørsel) kan man bestille festlige klistermærker, der minder om at lade bilen stå, hvis man har drukket. Til julefrokosten kan man lade gæsterne more sig med at klistre mærkerne på sig selv og hinanden. På den måde får man med et glimt i øjet aftalt på forhånd, hvem der kan drikke og dermed ikke skal køre hjem.

Giv julens sikreste gave

Står du og mangler en gave til ham eller hende, der har alt, så kan du også give julens sikreste gave helt gratis – nemlig et lift hjem fra en fest. Du kan lave dit eget personlige og digitale gavekort på til en du holder af på www.sikkertrafik.dk/jegkorerkortet 

Spritbilistens julesang

Endelig har spritkampagnen fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i samarbejde med Det Danske Drengekor og Sjællands Politiorkester fået lavet en alternativ julesang, som man kan sende til venner, bekendte, familie og venner sammen med invitationen til årets julefrokost. Sangen er en venlig og humoristisk reminder om at lade bilen stå, når man er til fest.

Dorte McGugan Pedersen

Udviklingschef