Søg støtte

Søg

Nyhed -

Livreddere er europamestre

I badesæsonen skaber livredderne fra TrygFonden Kystlivredning tryghed på de danske strande. I weekenden beviste livredderne, at de er Europas bedste ved at vinde den samlede holdkonkurrence og høste ikke mindre end fem guldmedaljer, tre sølvmedaljer og en bronzemedalje ved det Europæiske mesterskab i sejlads med redningsbåde (IRB) i Holland.


En livredder skal være opmærksom, resolut og kende sit udstyr. Alt det har livredderne fra TrygFonden Kystlivredning fuldstændig styr på, og det viste de i weekendens EM konkurrence, som blev afholdt i Noordweijk i Holland. Her gav de 17 danske livreddere deltagerne fra Wales, England, Polen, Tyskland, Belgien, Holland og Letland baghjul i kampen om at vinde det Europæiske mesterskab i sejlads med redningsbåde - IRB. 

Konkurrencen afholdes hvert andet år med discipliner, der adskiller sig fra de normale discipliner i livredning. Livredderne skal sejle ud i en oppustelig motorbåd og redde et menneske op fra vandet samt gennemføre en teknisk bane så hurtigt som muligt. Der kæmpes i fire discipliner.

"Livredderne har trænet hårdt, og de gav alt, hvad de havde i sig til konkurrencen, hvor niveauet er meget højt. Vi var stærke i både de individuelle præstationer og som hold, og det viser, at vi har nogle topkvalificerede livreddere til at passe på badegæsterne på de danske strande om sommeren," siger Michael Iwersen, uddannelsesansvarlig i TrygFonden Kystlivredning og holdleder for de danske deltagere.