Søg støtte

Søg

Nyhed -

Ny journalistisk fellow med fokus på børnetrivsel

Journalist, forfatter og tv-producent Irene Greve er netop blevet udvalgt som den næste modtager af TrygFondens Journalistiske Fellowship. Hun skal sidde et halvt år på TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet, hvor hun skal arbejde med, hvordan forskning og journalistik bedre kan kombineres, når det gælder børn og unges trivsel. Med fellowshippet følger et legat på 500.000 kroner.


Hvordan kan de videnskabeligt bedste svar blive en del af journalistikken og den offentlige debat om børn og unges trivsel?

Det er ét af de spørgsmål som den erfarne journalist, forfatter og tv-producent Irene Greve skal arbejde med fra den 1. september og et halvt år frem. Her skal hun sidde på TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet som journalistisk fellow. Hun får dermed blandt andet muligheden for at dykke ned i forskningen på området og samtidig bruge sin erfaring til at sætte denne viden ind i en journalistisk ramme.

”Det er ikke bare en ære at modtage dette fellowship, det er også i høj grad en gave at få lov til at fordybe sig i dette spændende og fundamentale begreb ’trivsel’ for børn og unge. Som medier er vi tit gode til at fokusere på problemer og udfordringer, men det er lige så vigtigt at efterspørge varige løsninger. Der spiller vi journalister en central rolle, og det er afgørende, at vi formår at sætte os ind i og stille relevante spørgsmål til forskningen,” siger Irene Greve, der blandt andet har været med til at producere de dagsordensættende tv-serier om folkeskolen ”Skolen – i verdensklasse på 100 dage” og ”Plan B”. 

Mere viden i den offentlige debat om børn


TrygFondens Journalistiske Fellowship er oprettet for at skabe en mere videnstung offentlig debat om børn og unges trivsel og i det hele taget bygge bro mellem forskningen og journalistikken på området. 

Fellowshippet er oprettet i samarbejde med TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet og med fellowshippet følger et legat på 500.000 kroner. 

Irene Greve er den anden modtager af fellowshippet. Journalist Ulrik Holmstrup var den første og han har netop afsluttet sit ophold på centeret. Ulrik Holmstrup har blandt andet undersøgt, hvilke konsekvenser, der er af pressens dækning af de ekstreme sager om udsatte børn. 

Valgt af en ansættelseskomite

Det er en ekstern ansættelseskomite, der har udvalgt Irene Greve.

Ansættelses-komiteen består af Lasse Jensen, journalist og mediekommentator, Johanne Mygind, journalist på Weekend-Avisen, Thomas Rasmussen, chef for forskning, innovation og viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Kamilla Gumede, souschef på TrygFondens Børneforskningscenter, samt Ulrik Holmstrup, der altså var den første modtager af fellowshippet.