Søg støtte

Søg

Nyhed -

Nyt hus til børn og unge i Bolbro

Et nyt aktivitetshus for børn og unge åbner i dag på Højstruptorvet i Bolbro i Odense. Huset er resultatet af et unikt samarbejde mellem TrygFonden, Ungdommens Røde kors, Odense Kommune og Fyns almennyttige Boligselskab (FaB).


Huset er i høj grad blevet til på de unges præmisser, og det er da også de børn og unge, som skal bruge huset, der står for indretningen og definerer de fremtidige aktiviteter. Faste tilbud bliver lektiehjælp, klubaktiviteter, udflugter og værksted i kælderen. 

Aktivitetshuset udvider senere på året med åbningsdage for både de mindste børn og unge fra 16-20 år. Foreninger, der beskæftiger sig med børn og unge, vil få mulighed for at benytte lokalerne gratis. 

Patrick Nielsen, som er frivillig aktivitetsleder i Ungdommens Røde Kors, siger om det nye hus: 

”Vi håber, at vi bliver et samlingspunkt for børn, unge og familier i Bolbro – også for dem der ikke benytter de eksisterende idræts- og klubtilbud. Alle er frivillige i vores aktivitetshus, og der er plads til alle. Som noget nyt kan børnene også selv være frivillige. Dvs. de hjælper med at indrette, købe ind, lave udflugter og arrangementer for de andre børn. Vi håber også, at der er rigtig mange unge og voksne fra Bolbro, der vælger at være frivillige i vores hus”. 

I TrygFonden glæder man sig over, at det første i rækken af flere planlagte aktivitetshuse i samarbejdet med Ungdommens Røde Kors nu står klar.

”Aktivitetshuset skal være med til at sikre, at børn og unge får styrket deres personlige, faglige og sociale kompetencer. Vi håber samtidig at kunne inddrage og aktivere hele lokalsamfundet omkring aktivitetshuset, så vi får skabt et rum, hvor mennesker mødes på tværs af forskelligheder, lærer af hinanden og engagerer sig i hinanden,” siger Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden.
Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Christoffer Elbrønd

Projektchef