Søg støtte

Søg

Nyhed -

Skoledagen i bevægelse

6 ud af 10 lærere er udfordret, når det handler om at få bevægelse ind i den faglige undervisning. Et nyt samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt skal hjælpe skolerne ud af startblokken og i mål med en mere aktiv skoledag.


Det er lettere sagt end gjort at skabe en skoledag, der får eleverne op af stolene. Dansk Skoleidræt har foretaget en undersøgelse blandt mere end 1000 lærere. Den viser, at 57 pct. af lærerne føler sig udfordret, når det handler om at få mere fysisk aktivitet ind i fag som fx dansk og matematik. 

Derfor er Dansk Skoleidræt og TrygFonden gået sammen om et nyt projektprogram, der hedder ”Sunde Børn Bevæger Skolen”. Det skal gøre det nemmere for skolerne at sætte gang i skoledagen – både i og udenfor klasseværelset. 

Konkrete værktøjer til en aktiv skoledag

Samarbejdet omkring ”Sunde Børn Bevæger Skolen” kører over de næste fem år med en støtte på 50 millioner kroner fra TrygFonden. Det skal give skolerne den nødvendige håndsrækning til at integrere den 45 minutters daglig bevægelse, som er blevet en realitet med den nye skolereform. 

”Skolerne efterspørger i stort omfang kvalificerede input til det daglige arbejde med bevægelse. Det vil vi gerne bidrage til, for det betyder samtidig, at vi får flere børn og unge til at bevæge sig mere og grundlægge sunde vaner tidligt i livet,” siger Anne Jastrup, underdirektør i TrygFonden.

Helt konkret er der tale om seks forskellige indsatser i programmet, som tilsammen sikrer en skoledag med kvalificerede bevægelsestilbud - lige fra eleverne smækker hoveddøren derhjemme om morgenen til de forlader skolen om eftermiddagen. Skolerne bliver bl.a. guidet i, hvordan de kan få deres elever aktivt til skole med Gåbussen.

Christoffer Elbrønd

Projektchef