Søg støtte

Søg

Nyhed -

’Kærlighed i Kaos’ modtager flot pris

’Kærlighed i Kaos’, der er støttet af TrygFonden, er blevet tildelt Børnehjælpsdagens Lillebror Pris. ’Kærlighed i Kaos’ er et træningsprogram, der hjælper forældre til ADHD-ramte børn med at forbedre deres forældreevner.


At være forældre til et barn med ADHD kan være udfordrende, og det kræver nogle helt særlige evner og egenskaber. Forældre til børn med ADHD har de seneste år kunnet forbedre deres forældreevner ved hjælp af træningsprogrammet ’Kærlighed i Kaos’ – og det har haft en veldokumenteret effekt. 

Med denne begrundelse blev ’Kærlighed i Kaos’ torsdag den 14. april hædret med Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2016. Overrækkelsen foregik på Københavns Rådhus, og der medfulgte en check på 50.000 kr. Pengene skal gå direkte til at lave mere forældretræning, fortalte Camilla Louise Lydiksen, direktør for ADHD-foreningen, efter overrækkelsen.

Det er en stor anerkendelse for os at modtage Lillebror Prisen. Den sætter fokus på de udfordringer der kan være i et familieliv med ADHD og på de muligheder der er for at skabe positive forandringer igennem forældretræning”, fortalte Camilla Louise Lydiksen.

TrygFonden har via en donation til ADHD-foreningen været med til at udvikle og evaluere indsatsen, der nu er ved at blive udbredt.

SFI og ADHD-foreningen foretog fra 2013 til 2015 en undersøgelse af, hvilken effekt 'Kærlighed i Kaos' har for de forældre, der deltager. Undersøgelsen fastslog at forældrene generelt oplever, at de får bedre forældrekompetencer, en nemmere hverdag og færre konflikter med deres børn, når de har gennemgået træningsprogrammet.

Du kan læse mere om undersøgelsen og downloade den på SFIs hjemmeside.