Søg støtte

Søg

Nyhed -

Nyt Fællesværk for børn og unge i Nakskov

Nakskov Fællesværk åbner torsdag den 11. februar og er et nyt og gratis tilbud til de 8-20 årige om at komme og være med i en vifte af forskellige aktiviteter.


Nu får børn og unge i Nakskov en helt ny mulighed for at mødes, have det sjovt og blive en del af et positivt fællesskab. Ungdommens Røde Kors åbner et nyt Fællesværk - et aktivitetshus for de 8-20-årige - der selv kan være med til at påvirke, hvad for nogle aktiviteter, der skal foregå i huset. Åbningen af Fællesværket er en del af programmet ”Frem i Lyset”, der er et partnerskab mellem Ungdommens Røde Kors og TrygFonden.

Der findes allerede Fællesværker flere andre steder i landet. Det seneste åbnede i slutningen af januar i Sakskøbing på Lolland. Fællesværkerne giver de unge mulighed for at opbygge en masse positive forhold, fortæller Mette Ina Jensen, der er national konsulent i Ungdommens Røde Kors.

”Fællesværkerne handler kort sagt om muligheden for, at unge kan indgå i positive relationer, tage ansvar og udfolde kompetencer og ikke mindst deres talenter. Alle der har lyst til at være frivillig eller en del af Fællesværkets aktiviteter er meget velkomne”, fortæller Mette Ina Jensen.

Masser af indflydelse

Fællesværket forsøger at samle børn og unge fra Nakskov og omegn ved at have inddragende og relevante tilbud i huset. Men der er ikke fra start noget fast program eller et skema hugget i granit, forklarer Christoffer Elbrønd, der er projektleder i TrygFonden.

”Fællesværket er et unikt tilbud til områdets børn og unge, der inviterer dem til selv at engagere sig og lave en masse spændende aktiviteter med de frivillige fra Ungdommens Røde Kors. De unge har stor indflydelse på, hvad der skal foregå i Fællesværket. Aktiviteterne kan spænde vidt - lige fra madklub og lektiecafe til knallertværksted,” siger Christoffer Elbrønd.

I forbindelse med åbningen af Nakskov Fællesværk inviterer TrygFonden og Ungdommens Røde Kors til åbent hus på torsdag den 11. februar kl. 15-17. 

Kontakt
Fællesværk: Mette Ina Jensen, national konsulent, Ungdommens Røde Kors, tlf. 51 32 49 69.
Presse: Mikael Kristensen, kommunikationskonsulent, Ungdommens Røde Kors, tlf. 28 95 66 52 eller kommunikationschef i Ungdommens Røde Kors Line Holten Sichmann på tlf. 42 72 82 99

Christoffer Elbrønd

Projektchef