Søg støtte

Søg

Nyhed -

For tidligt fødte børn får sundhedspleje på egne præmisser

Forældre til for tidligt fødte børn i Viborg Kommune får tilknyttet en sundhedsplejerske allerede på hospitalet efter fødslen. Efter indlæggelsen fortsætter samme sundhedsplejerske med at følge familien i eget hjem, så familien oplever tryghed, støtte og sammenhæng.


I det nye projekt ”Sundhedspleje på tværs” sætter Viborg Kommune og Regionshospitalet Viborg sammen fokus på at styrke overgangen fra indlæggelse på hospitalet til hjemmet for forældre til for tidligt fødte børn. 
Projektet er blevet en realitet med støtte fra TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, der har valgt at give en donation på 588.000 kroner. Repræsentant for det regionale råd, Lene Havtorn, overrakte tirsdag den 19. januar 2016 donationen på Regionshospitalet Viborg. 

Projektet tager udgangspunkt i de børn, der bliver født to til otte uger før terminsdatoen – også kaldet moderat for tidligt fødte børn. De udgør 90 % af alle for tidligt fødte. De har risiko for at udvikle senfølger som følge af den tidlige fødsel, og deres signaler er oftest svagere og anderledes end børn født til tiden. Det gør forældrene usikre på, om barnet trives. 

Målet med projektet er at gøre forældrene mere robuste og trygge, så de kan mestre de udfordringer, der følger med, når man får et for tidligt født barn.
Forældrene har brug for støtte og tryghed 

Familierne har brug for støtte og tryghed, og derfor er vi i TrygFondens regionale råd glade for at kunne bidrage til det nye projekt, hvor familierne får tilknyttet en dygtig og erfaren sundhedsplejerske, som følger dem, og som de kan spørge til råds og dele tanker og bekymringer med. Projektet er spændende og vil kunne gøre en stor forskel i forhold til at give den enkelte familie en god og tryg start på deres fælles liv, siger Lene Havtorn fra TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland.