Søg støtte

Søg

Nyhed -

Danmark satte verdensrekord i hjertemassage

5.707 danskere gav hjertemassage den 22. Maj 2017 og satte dermed verdensrekord i at redde liv.


I går satte Danmark nye standarder for hele verden med verdensrekorden i at redde liv. 11 steder i landet kunne alle interesserede møde op og give hjertemassage på genoplivningsdukker. Rekordforsøget blev sat i gang af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen i København kl. 09.00 og sluttede kl. 21.00.

Det er de fire medicinstuderende Anne Mielke, Nikolaj Stark, Philip Weber og Theo Walther Jensen, der er initiativtagere. De kommer fra de to frivillige organisationer, Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab (SATS) og Førstehjælp For Folkeskoler (FFF). De gennemførte rekordforsøget i samarbejde med TrygFonden.

De fire studerende havde sat sig et meget ambitiøst mål om, at 5.000 danskere skulle træde til og give hjertemassage på genoplivningsdukker i løbet af 12 timer - og det gik altså endnu bedre.

”Vi er helt overvældede og meget stolte over den opbakning, som danskerne viste ved at deltage i rekordforsøget, og det vil vi gerne takke for. Danskerne har virkelig taget til sig, at det er vigtigt at gøre noget, hvis man er vidne til et hjertestop. Vi mødte rigtig mange, der var glade for, at de fik muligheden for at få en kort introduktion og selv prøve at give hjertemassage,” fortæller Philip Weber, initiativtager til rekordforsøget og fra FFF.

Bare det at prøve at give hjertemassage på genoplivningsdukker ganske kort, som i alt 5.707 danskere gjorde under rekordforsøget, betyder for deltagerne, at det bliver lettere at træde til, hvis de en dag bliver vidner til hjertestop, ifølge Philip Weber.

”Så forhåbentligt har vi gjort en forskel for dem og samtidig skabt opmærksomhed i hele Danmark om, at det er vigtigt at kunne redde liv,” slutter Philip Weber

Rekordforsøget blev afholdt i forbindelse med kongressen EMS2017 (Emergency Medical System), som afholdes i København den 22.-24. maj og samler førende forskere og fagprofessionelle inden for akutmedicin. Rekordforsøget bakkes op af Global Resuscitation Alliance, som er en verdensomspændende organisation, der arbejder for at øge overlevelsen efter hjertestop.

Grethe Thomas

Projektchef