Søg støtte

Søg

Nyhed -

Du skal også passe på huden i solen i udlandet

Videoer med tv- og radiovært Mikael Bertelsen på thai og græsk går nu ud med en bøn til de lokale om at hjælpe danskerne i solen. En ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne viser nemlig, at hver anden bruger for lav faktor på ferien.


Jo tættere, man er på ækvator, jo højere er uv-indekset og dermed også risikoen for solskoldninger og hud- og modermærkekræft. Derfor er solbeskyttelse ekstra vigtig på solferien, men ifølge en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne passer mange danskere ikke godt nok på huden under sydens skarpe solstråler.

For lav faktor

De fleste danskere er gode til at bruge solcreme, når de er på ferie i udlandet, hvor hele 80 procent smører sig ind, viser den netop offentliggjorte rapport ”Danskernes solvaner i sommerferien 2015 – en ugebaseret dataindsamling”. Men hver anden bruger for lav faktor i forhold til den anbefalede faktor 30 i udlandet.

"Vi glæder os over, at mange faktisk bruger solcreme, men det er ærgerligt, at hver anden bruger for lav faktor. Hud- og modermærkekræft er hyppige kræftformer, men de kan i høj grad forebygges, hvis man følger solrådene om skygge, solhat og solcreme," siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Snup en siesta i skyggen

Selvom solcreme giver en god beskyttelse i solen, er det en rigtig god ide også at bruge solhat og ikke mindst søge skygge.

"Vi kan i højere grad lære af de lokale, når vi er på solferie, og eksempelvis holde siesta i skyggen, når solen bager midt på dagen," siger Mette Meldgaard, programchef i TrygFonden.

Bertelsen indspiller tale på fem sprog

Derfor lancerer Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne nu en indsats på de sociale medier i fem populære ferielande. I tv-taler på henholdsvis thai, spansk, græsk, fransk og italiensk beder tv- og radiovært Mikael Bertelsen lokalbefolkningerne om at hjælpe de danske feriegæster med at færdes fornuftigt i solen og huske på rådene om skygge, solhat og solcreme.

Hvert år tager omkring 40 procent af danskerne på solferie i udlandet.

Se mere på helpadane.dk