Søg støtte

Søg

Nyhed -

Vinder af konkurrencen om GAME Streetmekka Aalborg er fundet

Dans, street art, parkour, bouldering, street basket og street fodbold. Alt det får aalborgenserne ud af det forslag, der har vundet konkurrencen om at omdanne en gammel industribygning til GAME Streetmekka Aalborg.


Det bliver totalentrepriseteamet ledet af Pallisgaard med JAJA som arkitekter og MOE som ingeniører, der vinder opgaven med at transformere den gamle betonhal på Eternitten til gadeidrættens og streetkulturens rå og levende epicenter i Aalborg.

"Det var tre rigtigt flotte projekter vi havde til vurdering, men det vi nu har valgt udmærkede sig særligt på nogle parametre. Det er et meget gennemarbejdet projekt, som imødekommer alle vore forventninger plus lidt mere. Vi får plads til rigtigt mange idrætsaktiviteter, samtidigt med at der er gjort plads til masser af kulturaktiviteter med flere kreative værksteder," fortæller Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Brugerinvolvering

Frem mod kåringen af vinderforslaget har der været et tæt samarbejde mellem Aalborg Kommune, GAME – som skal drive Streetmekka – og det lokale streetmiljø. Ideworkshop og brugerforum har givet input til byggeprogrammet, og frem mod åbningen vil inddragelsen af brugerne fortsætte.

"Der bliver nu skabt nogle fantastiske faciliteter, som taler til mange forskellige brugere, der kan se frem til muligheden for at opleve et fællesskab, hvor de samtidig får rørt sig. Det bliver spændende at se, hvordan de lokale børn og unge fylder de rammer ud, som bygningerne giver. Vi ved fra etableringen af GAME Streetmekka i Esbjerg, at det er vigtigt at inddrage børn og unge i hele processen for at sikre ejerskab til stedet," siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Plads til alle

Den indvendige disponering med forskellige aktivitetszoner er velegnet til at sænke tærsklen til idræt, idet mange typer brugere kan benytte huset samtidig – også brugere med særlige behov, som ikke er allerede er idrætsaktive og som har brug for at kunne benytte mindre, afskærmede områder.

Med GAME får flere grupper af børn og unge en nemmere og mere ligelig adgang til at bevæge sig eller dyrke andre aktiviteter, fx børnehaver, specialklasser, almindelige skoleklasser og eliteidrætsklasserne på Sønderbroskolen. Det er et vigtigt tilbud, som har manglet tidligere. Til gavn for både trivsel og indlæring, siger Britta Graae, fondsadministrator i Det Obelske Familiefond.

’Lærreder’ for street art

Vinderforslaget bevarer en del af betonvæggene mellem hallen og laboratoriebygningen, som danner ’lærreder’ for streetart. Tillige er den eksisterende kran på nytænkende vis tænkt tilgængelig fra førstesalen via altannicher, så der skabes en let adgang til et attraktivt view-lounge hænge-ud område med udsigt over byen. Kranen kan også bruges som rumdeler og ophæng.

"Streetmekka i Aalborg bliver mere end et stærkt tilbud til de børn og unge, der har interesse for gadekultur. Det bliver også et samlingssted for beboere og foreninger i forbindelse med udviklingen af Eternitten som ny bydel. Streetmekka i Aalborg bliver et eksempel på, hvordan en facilitet til gadeidræt og streetkultur kan være med til at skabe nye fællesskaber i en ny bydel," siger Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden.

En drøm går i opfyldelse

Det har længe været en drøm at udbrede GAME Streetmekka konceptet til hele Danmark. I 2010 åbnede verdens første GAME streetmekka i København, i januar slog en renoveret DSB remise portene op i Esbjerg, hvor der efter kun et år nu er 3.600 medlemmer og 44.000 besøg. Samtidig med Aalborg, åbner GAME Streetmekka også i Viborg.

"Det engagement og vilje, som GAME har oplevet fra alle involverede, fra gaden, fra brugerne, fra kommunen, fra det lokale foreningsliv og fra erhvervsliv og fonde giver grund til stor optimisme og bekræfter indtrykket af Aalborg som en progressiv by, fuld af liv, og den perfekte ramme for Danmarks fjerde Streetmekka," siger direktør i GAME, Morten Bo Andersen.

Partnerskabet bag GAME Streetmekka

GAME Streetmekka var et projekt, hvor tre byer blev udvalgt til at omdanne udtjente industribygninger til rå indendørs faciliteter til gadeidræt og streetkultur. GAME Streetmekka Esbjerg åbnede i januar 2016. Viborg og Aalborgs Streetmekka’er åbner i 2018.

Realiseringen af GAME Streetmekka Aalborg er et samarbejde mellem Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden, Lokale og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond, gadeidrætsorganisationen GAME og Aalborg Kommune.

GAME Streetmekka Aalborg forventes at stå klar i starten af 2018.

GAME vil efterfølgende stå for driften af GAME Streetmekka på baggrund af driftsaftale med Aalborg Kommune. Aktiviteterne vil blive arrangereret i samarbejde med det lokale streetmiljø.

Dorte McGugan Pedersen

Udviklingschef