Søg støtte

Søg

Nyhed -

Tryg køber Alka

Tryg har købt forsikringsselskabet Alka. Selskabet fortsætter som hidtil i sit eget brand med at tilbyde konkurrencedygtige produkter til kunderne. TryghedsGruppen støtter Trygs kapitaludvidelse og opretholder en uændret ejerandel på størrelsesordenen 60 pct.


Som led i Trygs strategi om at styrke sin forretning, blandt andet gennem opkøb, har Tryg købt forsikringsselskabet Alka. Det er den største handel i den danske forsikringsbranche de seneste tyve år. Alka har gennem mange år udviklet en stærk forretningsmodel, hvor de både har præsteret at skabe høj vækst samtidig med, de har vist gode finansielle resultater og en meget høj kundetilfredshed. 

"Alka og Tryg har hver især stærke markedspositioner, der komplimenterer hinanden godt. Derudover har vi tilsammen 400 års erfaring i at drive forsikringsvirksomhed og er to af de mest veldrevne forsikringsselskaber i Norden. Med to så stærke brands har vi på baggrund af vores størrelse og kundeindsigt nogle unikke forudsætninger for i fællesskab at udvikle nye forsikringsprodukter og enkle digitale løsninger til kunder," siger Morten Hübbe, CEO i Tryg.

Tryg køber Alka for 8,2 mia. kr. inklusiv overskydende kapital på 2,5 mia. kr.

Han fremhæver, at Alka både er dygtige til onlinesalg og er langt med digitaliseringen af deres forretning, som gør det enklere at være forsikringskunde. Det er netop to store fokusområder i Trygs nye offentliggjorte 2020-strategi, og Tryg ser derfor frem til at hente inspiration hos Alkas dygtige medarbejdere. 

Kunderne og medarbejderne kommer ikke til at mærke væsentlige forskelle i, at ejeren nu hedder Tryg. Tryg ønsker at videreføre Alkas stærke forretningsmodel med at tilbyde Alkas kunder nogle af de bedste forsikringsprodukter på markedet til konkurrencedygtige priser. Alka bliver derfor ved med at have sit eget brand, og både ledelsen og medarbejderne i selskabet fortsætter deres arbejde som hidtil. 

"Vi er glade for at få Tryg som ny ejer. Vi glæder os til i fællesskab at udvikle vores brand og forretning. Tryg har de seneste år været særligt dygtige til at sætte dagsordenen i forsikringsbranchen på innovation og udvikling af produkter og services. Det er jeg sikker på, vi også kan få gavn af i Alka," siger Henrik Grønborg, CEO i Alka.

En betydelig del af Alkas kunder er medlemmer af forskellige fagforbund, som derigennem tilbydes attraktive rabatordninger på forsikringer. De ordninger fortsætter selvfølgelig med Tryg som ejer. Tryg glæder sig ligeledes over, at de kollektive forsikringsordninger for medlemmer af alle de faglige forbund, som Alka samarbejder med, fortsætter. 

"Vi har et stærkt værdifællesskab med Alka, der blandt andet afspejler sig i vores erfaring med at samarbejde med fagbevægelsen. Det er vores 75-årige samarbejde med Tjenestemændenes Forsikring et godt eksempel på, ligesom vi har over tyve gruppeaftaler med en lang række fagforbund. Vi ser frem til at få mulighed for at servicere flere af fagbevægelsens medlemmer," siger Morten Hübbe.

TryghedsGruppen glæder sig over at kunne deltage i den gode investering og markante langsigtede styrkelse af sit største aktiv.

Alkas kunder vil få samme mulighed for at få en årlig kontant bonus fra TryghedsGruppen, som Trygs kunder kan drage fordel af i dag. En bonus, der i 2016 og 2017 svarede til otte procent af kundernes præmiebetaling i Tryg. 

"I TryghedsGruppen glæder vi os til at byde Alkas kunder velkommen i Tryg-familien, hvilket udover den årlige bonusudbetaling også betyder, at de gennem TrygFonden fremover vil være med til at støtte hundredevis af tryghedsskabende aktiviteter som for eksempel hjertestartere og livreddere på de danske strande," siger Jørgen Huno Rasmussen, bestyrelsesformand i TryghedsGruppen.

Michael Carlsen

Kommunikationsdirektør