Søg støtte

Søg

Nyhed -

Socialt udsatte i Esbjerg kommer i form

Takket være en donation på 400.000 kr. fra TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark får de mest udsatte borgere i Esbjerg hjælp til at blive fysisk aktive og endnu vigtigere få et bedre liv. Foreningen Recovery Bulls har fundet svar på, hvordan man får mennesker på kanten af samfundet i bedre form – og hvordan mennesker, der har levet isoleret, kan vænne sig til aktiviteter sammen med andre.


For udsatte borgere er der lang vej til fitnesscenteret, hvilket bl.a. skyldes dårlig fysisk form og manglende økonomisk råderum. De mangler ofte også det mentale overskud til at deltage i sportslige aktiviteter og kæmper med både ensomhed og sindslidelser.

Recovery Bulls tilbyder Esbjerg-områdets sårbare borgere at deltage i en række forskellige idrætsaktiviteter med ligesindede.

Foreningen Recovery Bulls har imidlertid fundet nye veje til at løfte borgere på kanten af samfundet gennem fælles idrætsaktiviteter, og nu modtager foreningen 400.000 kr. til sit arbejde for Esbjergs socialt udsatte. 

Recovery Bulls tilbyder Esbjerg-områdets sårbare borgere at deltage i en række forskellige idrætsaktiviteter med ligesindede. De frivillige i Recovery Bulls har alle tidligere befundet sig i samme situation som målgruppen for indsatsen, og det har stor betydning for projektet, da det i høj grad øger forståelsen mellem de to parter. 

Selve idrætsaktiviteterne tager udgangspunkt i deltagernes fysiske form, og der er aktiviteter til alle niveauer. Har man været fysisk inaktiv i mange år, kan man fx være med til dart, bueskydning, pool og petanque. For dem i lidt bedre form tilbydes aktiviteter som fodbold, badminton, svømning og yoga. Der er en idrætsgren for enhver, og fælles for alle aktiviteter er, at de er gruppebaserede og dermed har både et sundhedsmæssigt og et socialt sigte. 

Man kan glemme, hvordan man er social

Projektleder og stifter af Foreningen Recovery Bulls, Even Ramsland, er begejstret for donationen fra TrygFonden og den anerkendelse af foreningens arbejde, der følger med. 

"Vi er utrolig glade for TrygFondens donation, der gør det muligt for os at fortsætte vores indsats for en stor gruppe sårbare borgere, som har brug for en hjælpende hånd til at komme ud af en svær situation. Når man ikke er på arbejdsmarkedet eller er en del af almindelige sociale fællesskaber, kan man godt glemme, hvordan man overhovedet deltager i aktiviteter sammen med andre. Men vi synes, vi har fundet en god model til at hjælpe deltagerne videre i deres liv ved både at forbedre deres sundhedstilstand og samtidig lade dem indgå i nye, meningsfyldte fællesskaber", siger Even Ramsland.

Et sundere liv med fællesskab

Det er TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, der står bag donationen til Foreningen Recovery Bulls som led i TrygFondens samlede arbejde for at hjælpe udsatte og sårbare grupper og give alle en plads i fællesskabet. 

"I TrygFonden arbejder vi for at skabe bedre trivsel og hjælpe alle til at blive en del af et positivt fællesskab. Sundhed hænger ofte sammen med trivsel, og statistikkerne taler deres sørgelige sprog, idet udsatte borgere i gennemsnit lever alt for kort. Vi er derfor meget glade for at støtte Recovery Bulls, der formår at bruge idrættens både sundhedsmæssige og sociale gevinster til at give socialt udsatte en ny chance for at komme videre i livet. Indsatsen er nytænkende og gør en stor forskel for en sårbar gruppe mennesker, og vi håber, at den kan inspirere til lignende initiativer andre steder i landet", siger Lisbeth Oxholm Andersen, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

Det forventes, at omkring 100 nye borgere vil gøre brug af Foreningen Recovery Bulls’ tilbud.

For yderligere information kontakt venligst

Even Ramsland, projektleder og stifter, Foreningen Recovery Bulls, tlf. 22 59 04 15

Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden, tlf. 30 56 34 32 

Karen Bøgedal

Pressechef