Søg støtte

Søg

Nyhed -

Nyt budskab til de inaktive: Alt tæller!

Slå græs, dans med ungerne i stuen, eller tag trappen i stedet for elevatoren, det er nemlig også motion. Dét vil parterne bag 'Bevæg dig for livet' minde danskerne om i en ny kampagne.


Er du idrætsaktiv? Det kan det måske være svært for mange at svare ja til.

For at kunne kalde sig idrætsaktiv er holdningen ofte, at man skal eje mindst ét par løbesko, en holdtrøje eller en ketsjer. Men den opfattelse vil DGI, DIF, TrygFonden og Nordea-fonden rykke ved i deres fælles indsats Bevæg dig for livet. For man kan sagtens være aktiv uden nødvendigvis at skulle klæde om til idrætstøj.

Kampagnen ’Alt tæller’ sætter fokus på, at lidt også har ret. Selvom man måske ikke opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen, så skal danskerne mindes om, at det måske ikke er så svært, som først antaget, at bevæge sig lidt hver dag.

Vi skal også have fat i dem, som har brug for, at barriererne for at få mere bevægelse i hverdagen er meget små

”Med Bevæg dig for livet vil vi gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. Derfor skal vi have mange flere med end dem, der godt kan se sig selv dyrke idræt, og som måske kun mangler det sidste skub. Vi skal også have fat i dem, som har brug for, at barriererne for at få mere bevægelse i hverdagen er meget små,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

”Vi har i vores to idrætsorganisationer brug for at sende et signal om, at lidt også har ret. Med næsten 12.000 idrætsforeninger er vi i Danmark allerede ét af de mest aktive folkefærd i verden, men for at få endnu flere med, så må vi erkende, at vi skal begynde et andet sted, og det er at motivere til de små ting, som også er bevægelse, såsom at lave havearbejde, eller tage trappen i stedet for elevatoren,” siger formand i DIF, Niels Nygaard.

Sundhedsstyrelsen bakker op om kampagne

Sundhedsstyrelsen bakker op om kampagnen og medvirker til at udbrede budskabet om, at alt tæller. Styrelsen anbefaler, at voksne er aktive mindst 30 minutter om dagen med moderat til høj intensitet. Derudover bør en voksen også to gange om ugen øge og vedligeholde sin kondition, muskelstyrke, bevægelighed og knoglestyrke. Her skal træningen være af høj intensitet og vare mindst 20 minutter.

Men for den inaktive voksne kan 30 minutters fysisk aktivitet om dagen måske virke uoverskuelig. Derfor bakker Sundhedsstyrelsen op om kampagnen for at understrege, at der kan være mange veje til de 30 minutters fysisk aktivitet.

Vi vil gerne være mere fysisk aktive

Ifølge Den Nationale Sundhedsprofil, der er udgivet af Sundhedsstyrelsen, lever over 28 pct. af den voksne befolkning ikke op til de internationale anbefalinger for fysisk aktivitet.

Samme undersøgelse viser, at 71 pct. af de voksne inaktive rent faktisk har et ønske om at være mere fysisk aktive. Størst er andelen hos kvinder med 74,4 pct., mens det hos mænd er 67,4 pct. Det er de tal, som samarbejdet, Bevæg dig for livet, vil medvirke til at ændre på.

Bevæg dig for livets kampagne ’Alt tæller’ kører fra uge 38 og fire uger frem.

Få gode tips til bevægelse på Bevæg dig for livets hjemmeside.