Søg støtte

Søg

Nyhed -

Tine Bryld Prisen 2019 går til Ventilen Danmark

Tirsdag aften blev Tine Bryld Prisen uddelt for syvende gang, og prisen gik til den frivillige og sociale ungdomsorganisation Ventilen Danmark, der i 20 år har kæmpet for at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Med prisen følger op til 500.000 kr.


Danmarks store socialpris, Tine Bryld Prisen, der uddeles i samarbejde med TrygFonden, Plan-B og DR, blev tirsdag aften overrakt i Lille Vega i København.

I år gik prisen til Ventilen Danmark, en frivillig, social ungdomsorganisation, der arbejder for at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge, sprede viden om problemet og bryde tabuer.

Gunvor Wibroe, der står i spidsen for prisudvalget, overrakte prisen til Ventilen Danmarks tidligere frivillige og nu formand, Michala Nielsen.

"Ikke alle helte bærer kapper. Men I ER helte, som i en destruktiv perfektheds-kultur tager kampen op mod et af tidens store tabuer, ensomhed. I ved, at den bedste medicin mod ensomhed er åbenhed, ærlighed og stærke fællesskaber,” siger Gunvor Wibroe.

Ventilen Danmark driver 22 lokale tilbud fordelt over hele landet, hvor de tilbyder et fællesskab rettet mod unge mellem 15-30 år, der føler sig ensomme. Her arrangeres forskellige hyggelige aktiviteter, hvor de unge kan tale om deres ensomhed, få trænet deres sociale kompetencer samt få øget deres selvværd i et trygt rum..

Forebyggelse af ensomhed blandt unge er vigtigere end nogensinde før 

Ventilen Danmarks arbejde for at gøre ungdommen mindre ensom er vigtigere end nogensinde før, viser nye tal. De 16-29-årige er den aldersgruppe, hvor flest føler sig ensomme. 10-12 pct. eller ca. 120.000 unge mellem 16-29 år føler sig ofte eller altid ensomme, og det samme gælder for de herunder 9,1 pct. af danske gymnasieelever og 8 pct. af eleverne på erhvervsuddannelserne.

På nationalt plan indsamler og udvikler Ventilen viden om ungdomsensomhed og redskaber til at forebygge og afhjælpe den. Alt sammen noget som de efterfølgende formidler via forskellige kanaler og driver nye projekter og tiltag ud fra, som kan være med til at hjælpe endnu flere ensomme unge.

”Jeg har været frivillig i Ventilen i 10 år. I den tid har jeg ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at vi gør en forskel. Som frivillig i mødestedet i Roskilde har jeg fået lov at følge og støtte flere unge i deres ønske om, at komme ud af deres ensomhed. Jeg har mødt unge, der har oplevet Ventilen som et frirum, hvor de kunne være sig selv og skabe relationer med andre unge. Og jeg har set Ventilen vokse som organisation. Nu viser prisen, at der også er andre, der har set os – og er enige i at vores arbejde er vigtigt. Det er jeg og vi enormt taknemmelige for. Både for æren og for pengene, der gør det muligt for os at gøre mere af det, vi gør i forvejen. Nemlig at knokle videre med at gøre ungdommen mindre ensom,” siger Michala Nielsen.

Med Tine Bryld Prisen følger 250.000 kr., og de kan endvidere uddeles et beløb på op til 250.000 kr. til at forankre og udvikle den indsats, som har begrundet prisen.

Er du ung, og føler du dig ensom? Eller vil du gerne støtte Ventilens arbejde? Besøg Ventilens hjemmeside her.

Se prisudvalget og læs mere om tidligere års vindere på www.trinebryldprisen.dk.

Christoffer Elbrønd

Projektchef