Søg støtte

Søg

Nyhed -

Færre gældsramte opsøger hjælp under corona-krisen

Markant færre personer har kontaktet Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning siden corona-krisen brød ud. En donation fra TrygFonden skal være med til at skabe opmærksomhed om muligheden for telefonisk rådgivning i en svær tid.


Da samfundet lukkede ned 12. marts for at mindske spredningen af coronavirus, udvidede Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning åbningstiderne for den telefoniske rådgivning, som de frivillige gældsrådgivere nu udfører hjemmefra.

Alligevel er det samlede antal henvendelser fra gældsramte, målt i forhold til samme periode sidste år, faldet med omkring 30 procent siden midten af marts - og det bekymrer Forbrugerrådet Tænks formand, Anja Philip.

"Vi ved, at jo længere, man går alene med sine gældsproblemer, jo sværere bliver det at få økonomien på ret køl igen. Derfor er det vigtigt, at man hurtigt kontakter vores dygtige rådgivere på telefonen eller via vores hjemmeside og ikke venter på, at samfundet åbner helt op igen, hvis man har mistet overblikket over sin økonomi," siger Anja Philip.

Derfor har TrygFonden - med midler fra den nyligt oprettede akutpulje - støttet Forbrugerrådet Tænk med en donation, der skal være med til at skabe ekstra opmærksomhed om muligheden for telefonisk rådgivning.

Har man mistet overblikket over sin økonomi eller står i gæld til halsen, er det vigtigt, at man hurtigt søger hjælp

Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk

Ifølge Anja Philip er behovet for gældsrådgivning formodentlig endnu større nu, sammenlignet med tiden før coronaudbruddet, da mange danskere har mistet deres job og dermed deres forsørgelsesgrundlag. Og hun frygter, at nogle borgere vil havne i helt uoverskuelige gældsproblemer, hvis de går for længe uden at få rådgivning om, hvordan de kan tage hånd om situationen.

"Det kan tyde på at der er nogle borgere, der enten ikke ved at vi har rådgivning på telefon eller ikke kan overskue at tage fat om deres økonomi, mens samfundet til en vis grad er lukket ned på grund af coronavirusset. Jeg forstår godt, at der i den nuværende situation er mange ting på spil, der kan gøre det svært at tage fat på de privatøkonomiske problemer. Men har man mistet overblikket over sin økonomi eller står i gæld til halsen, er det vigtigt, at man hurtigt søger hjælp. Ellers kan vejen ud af gældsproblemerne blive rigtig lang og rigtig hård," siger Anja Philip.

Få hjælpe til at få din økonomi på ret kurs

Du kan kontakte Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning:

Mandag kl. 10-18
Tirsdag-fredag kl. 12-18

Ring på telefon 25 56 00 33

Har du spørgsmål?

Ditte Ehrenreich

Projektchef