Søg støtte

Søg

Nyhed -

TrygFonden afsætter 20 mio. kr. til hjælp til ukrainske flygtninge i Danmark

Krigen i Ukraine har skabt en af de største kriser i Europa siden Anden Verdenskrig. Tusinder af ukrainske flygtninge vil have behov for hjælp i Danmark. Den hjælp vil TrygFonden gerne understøtte.


TrygFonden har afsat en pulje på op til 20 mio. kr., der skal gå til indsatser, der kan hjælpe de ukrainske flygtninge, der kommer til Danmark med at få et trygt fodfæste og blive en del af de lokale fællesskaber.

De ukrainske flygtninge skal i første omgang have tag over hovedet. Men hurtigt derefter venter en indsats med at sikre dem så tryg en hverdag som muligt

Rie Odsbjerg Werner, direktør i TrygFonden

”De ukrainere, der kommer til Danmark i øjeblikket og i den nærmeste fremtid, står i den mest forfærdelige situation, man kan forestille sig. Mange af dem er familier med børn. De er flygtet fra krig, og de står uden venner eller netværk i Danmark. I TrygFonden vil vi gerne tage et medansvar for at bidrage i denne situation,” siger Rie Odsbjerg Werner, direktør i TrygFonden, og fortsætter: 

”De ukrainske flygtninge skal i første omgang have tag over hovedet. Men hurtigt derefter venter en indsats med at sikre dem så tryg en hverdag som muligt. Det er der stærke civilsamfundsorganisationer og frivillige, der står klar til at hjælpe med. Men de mangler ressourcer, og der kan vi bidrage.”

TrygFonden vil støtte indsatsen for de ukrainske flygtninge gennem veletablerede danske civilsamfundsorganisationer, der allerede er i gang med det vigtige arbejde.
15 mio. kr. tildeles og fordeles mellem Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Red Barnet. Derudover er der en pulje på 5 mio. kr., som organisationer kan søge om. Mere information om dette kan fås fra TrygFondens sekretariat. 

Har du spørgsmål?

Pia Hansen

Donationschef