Søg støtte

Søg

Børn af forældre med udfordringer

Alvorlige udfordringer i forældres liv udgør en risiko for børns sociale og emotionelle udvikling. Det viser en litteraturgennemgang af systematiske reviews og metaanalyser, som VIVE har foretaget for TrygFonden.
Download PDF

Forældre spiller en helt afgørende rolle for børns grundlæggende udvikling, opvækst og trivsel. Når forældre oplever alvorlige udfordringer i deres liv, såsom psykisk sygdom og misbrug, er der risiko for, at barnet bliver overset, mødt med manglende overskud eller uforudsigelige og uforståelige reaktioner. Sammen med genetiske faktorer udgør det en risiko for barnets udvikling.

TrygFonden har med delmålet ’Alle med fra start’ fokus på, at alle børn og unge, der vokser op i familier med udfordringer, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Rapporten 'Børn af forældre med udfordringer' der er udarbejdet af VIVE, foretager en litteraturgennemgang af systematiske reviews og metaanalyser med fokus på børn, der oplever fysisk og psykisk sygdom, misbrug, partnervold og kriminalitet.