Søg støtte

Søg

Mellem broccoli og bajere - forebyggelse ifølge danskerne

Danskerne er åbne over for øget regulering, når det gælder et sundere liv. Det viser en rapport, som TrygFonden har udarbejdet sammen med Tænketanken Mandag Morgen. 
Download PDF

Hvad vil det sige at leve sundt? Hvem har ansvaret for, at man gør det? Og hvilke former for regulering er der mere eller mindre opbakning til?

Igennem ti år har TrygFonden og Mandag Morgen jævnligt spurgt danskerne om deres grundlæggende syn på sundhed og forebyggelse såvel som deres holdninger til konkrete reguleringstiltag. Denne rapport er den tredje i rækken, der præsenterer og analyserer svarene.

Rapporten afslører, at danskerne generelt har en nuanceret og pragmatisk opfattelse af sundhed: Det handler ikke blot om at motionere og holde sig fra alkohol og røg - det handler også om at have et godt familieliv, om balance mellem arbejde og fritid og om at nyde tilværelsen.

På en række områder går et flertal af danskerne ind for mere regulering, der gør det nemmere at træffe det sunde valg. Det gælder særligt tiltag, der er rettet mod børn og unge. Et stort flertal mener for eksempel, at idéen om en røgfri generation i 2030 er god, og at der skal gøres mere for at nå dette mål.