Søg støtte

Søg

Unges alkoholvaner i Danmark 2017

Unges alkoholkultur er under forandring. Det viser denne rapport, som TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse står bag. Fire ud af fem 15-25-årige drikker sig ikke fulde hver weekend, og mange undersøgelser dokumenterer, at unge i dag drikker mindre end tidligere. 
Download PDF

Alkoholvaner grundlægges i ungdommen. Tidlig debut og et stort alkoholforbrug som ung er forbundet med en højere risiko for at drikke mere end andre voksne senere i livet. Heldigvis er alkoholforbruget blandt danske unge faldet i løbet af de senere år, og samtidig er unge nu ældre, når de begynder at drikke.

Til trods for den positive udvikling er Danmark fortsat det land i Europa, hvor flest unge drikker sig fulde. Den udbredte drukkultur er årsagen til, at Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden i 2014 igangsatte alkoholkampagnen ’Fuld af liv’. ’Fuld af liv’-kampagnen er en bredspektret oplysningskampagne, der har til formål at nedsætte alkoholforbruget blandt danske unge og herigennem være med til at skabe en sundere alkoholkultur i Danmark.

I denne rapport kortlægges alkoholvaner blandt Danmarks unge i alderen 15-25 år i 2017. Rapporten belyser danske unges viden, holdninger og adfærd i relation til alkohol.