Søg støtte

Søg

Unges alkoholvaner i Danmark

I den seneste udgave af rapporten "Unges alkoholvaner i Danmark" kortlægges alkoholvanerne i 2019 blandt unge danskere mellem 15-25 år. Derudover belyses unges viden, holdninger og adfærd i forhold til alkohol.
Download PDF

Alkoholvaner grundlægges i ungdommen. Tidlig debut og et stort alkoholforbrug som ung er forbundet med en højere risiko for at drikke mere end andre voksne senere i livet. Der har de seneste årtier været en positiv tendens, hvor alkoholforbruget blandt danske unge har været faldende. Desværre ser det ud til, at denne positive udvikling er vendt igen. Danmark er forsat det land i Europa, hvor flest unge drikker sig fulde.

I 2014 igangsatte Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden alkoholindsatsen 'Fuld af liv'. Det er en bredspekteret indsats, som har til formål at nedsætte alkoholforbruget og hæve alkoholdebutalderen blandt unge danskere og herigennem være med til at skabe en sundere alkoholkultur i Danmark.

I den seneste udgave af rapporten "Unges alkoholvaner i Danmark" kortlægges alkoholvanerne i 2019 blandt unge danskere mellem 15-25 år. Derudover belyses unges viden, holdninger og adfærd i forhold til alkohol. Rapportens resultater bidrager blandt andet til at kvalificere fremtidige indsatser og kampagner, så 'Fuld af liv' kan bidrage til at ændre den danske alkoholkultur og få unge i Danmark til at drikke mindre.