Søg støtte

Søg

Plus på kontoen

Hver 9. ung har gentagne betalingsproblemer. Disse unge har ikke bare ondt i økonomien, de har også ondt i trivslen - for dårlig økonomi medfører ofte søvnløse nætter, ondt i maven, ensomhed og skam over ikke at have styr på pengene.

Mange unge har svært ved at få økonomien til at balancere. De har ofte lav indtægt, udgifter i forbindelse med skift i livet og et stort behov for socialt samvær med vennerne. Fristelserne er mange, og de hurtige forbrugslån kan virke som en nem måde at få råd til alt det, man gerne vil. 

I partnerskabet Plus på kontoen har TrygFonden og Forbrugerrådet Tænk siden 2014 samarbejdet om en effektfuld forebyggelsesindsats på gældsområdet. Målet er at nedbringe antallet af overgældssatte unge i Danmark mellem 18 og 30 år samt øge unges økonomiske tryghed og trivsel.

 
Flere unge skal have en chance i livet og de bedste muligheder for at trives og udvikle sig. Indsatsen skal hjælpe med at skabe økonomiske adfærdsændringer hos de unge selv samtidig med, at der arbejdes på at skabe strukturelle forandringer, som sikrer mere ansvarlig långivning. 

Vi har medvirket til politisk fokus

  • Ny lovgivning, der strammer tilsynet og øger kravene til forbrugslåns- og kviklånsvirksomheder, er indført.
  • Branchen (FinansDanmark og Finans & Leasing) har ændret holdning og støtter nu et renteloft på forbrugslån.
  • Regeringen og et folketingsflertal ønsker yderligere regulering af området.

Viden der skaber tryghed

Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.

Har du spørgsmål?

Ditte Ehrenreich

Projektchef