Søg støtte

Søg

Trivsel

Børn og unges liv med skærme og sociale platforme

Er der en sammenhæng mellem børn og unges mistrivsel og deres stigende brug af digitale skærme og sociale platforme? Hvad er skadeligt, hvad er ok, og hvad er genialt? Vi vil gerne støtte projekter, der gør os klogere på nuancerne, så vi kan handle efter den bedste viden. 

Udfordringer

Børn og unges brug af skærme har været i hastig vækst de seneste 10-15 år. I dag bruger hver anden 3-årig mere end en time om dagen og mere end hver anden 15-årig mere end fire timer om dagen på en skærm. I samme periode er børn og unges fysiske samvær faldet markant, og mistrivsel har været stigende.

Tendensen er international, og der er en tiltagende global bekymring for, om brugen af skærme hænger sammen med mistrivsel blandt børn og særligt unge, fx The U.S. Surgeon General’s Advisory on Social Media and Youth Mental Health.

Der er mange spørgsmål, der kalder på svar. Gør det en forskel, om skærmen er mobil eller stationær? Betyder det noget for børn og unges trivsel, hvad de bruger skærmen til eller om hvor, hvornår eller hvor meget, de bruger den? Er der nogle apps, spil eller sociale platforme, som særligt påvirker trivsel – både positivt og negativt?

Hvis der er en sammenhæng mellem børn og unges digitale liv og deres trivsel, hvordan skal vi så håndtere det og handle som samfund, som skole, som idrætsklub, som forældre og som børn og unge? I TrygFonden vil vi gerne støtte forsknings- og udviklingsprojekter, der gør os klogere på nuancerne, så vi kan handle efter den bedste viden.

Du kan ansøge om støtte til projekter om børn og unges brug af digitale skærme og platforme inden for delmålene Klar til livet, Parat til uddannelse og Alle med fra start. Vi lægger vægt på, at der handles med afsæt i det, vi allerede ved, og at vi bliver klogere i afprøvningen af nye handlinger.

Spørgsmål og svar

Hvem skal indsatserne gavne?

Børn og unge

Hvad støtter vi ikke?

I TrygFonden støtter vi ikke privatpersoner og projekter, der er kommercielt, politisk eller religiøst funderet. Vi er restriktive mht. støtte til anlægsopgaver, og yder ikke støtte til indkøb af sportsredskaber, sportssponsorater og studierejser.

Hvornår er der ansøgningsfrist?

Vi har ansøgningsfrist to gange om året: den 1. marts og den 1. september.

Sådan skriver du en god ansøgning