Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Det Kærlige Måltid

Det Kærlige Måltid

Om donationen

Det Kærlige Måltid er et initiativ, som udspringer af det amerikanske "Ceres Community Project". Hver uge samles en gruppe unge frivillige mellem 15-25 år i Det Kærlige Måltids Køkken i Aarhus og tilbereder sunde og nærende måltider til familier, der er ramt af alvorlig sygdom. Familierne modtager færdige måltider til fire dage om ugen i otte uger uden beregning – bragt til døren med en personlig hilsen. De unge frivillige bliver uddannet i sund og god madlavning af en kok to gange om ugen, mens retterne tilberedes og pakkes. For de sygdomsramte familier er det en stor hjælp at få leveret maden, og Det Kærlige Måltid ønsker at kunne hjælpe endnu flere. Denne donation går derfor til at fortsætte og på sigt udbrede aktiviteterne.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
Det Kærlige Måltid
Støttet beløb
100.000 kr., år 2020
Fokusområde
En plads i fællesskabet

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge, Ældre, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Trods corona og dermed færre unge i køkkenet ad gangen har Det Kærlige Måltid haft stor succes med at skabe fællesskaber på tværs. Rambølls spørgeskemaer viser, at de unge vurderer arbejdsklimaet og fællesskabet helt i top i køkkenerne, at de oplever at blive taget godt i mod og få nye venskaber. Et eksempel er en af vores sårbare unge, der grundet COVID-19 ikke har kunnet komme i køkkenet, men har savnet fællesskabet så meget hun har startet en lille madklub i hjemmet.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det Kærlige Måltid opnåede 10.000 måltider i 2020 og ligeledes har vi i februar 2021 startet en afdeling i Aalborg. Grundet coronarestriktionerne var det ikke muligt at udvide antallet af unge frivillige til 200. Det Kærlige Måltid havde i 2020 ca. 110 unge frivillige i køkkenet og ca. 40 voksne frivillige. De unge frivillige blev en del af et udviklende fællesskab og formåede trods restriktioner at tilberede og levere over 10.000 måltider. Det lykkedes også at få sårbare unge med i køkkenet.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Struktur er afgørende i arbejdet med mange frivillige og modtagere. De unge ved, at køkkendage er tirsdag og onsdag og internt i organisationen er de resterende dage fokuseret på administration, rekruttering, visitation og tilrettelæggelse. Det giver ro og overblik for alle og styrker organisationen. Det har grundet COVID-19 ikke været muligt at lave aktiviteter med lokale organisationer og virksomheder, det forventes at starte op igen i andet halvår af 2021, så de unge får den erfaring også.

Fokusområde

En plads i fællesskabet

Alle har ret til en plads i fællesskabet. Det kræver et samfund med høj sammenhængskraft og respekt for forskellighed. Vi arbejder for, at mennesker i alle samfundsgrupper gennem frivillighed, beskæftigelse, netværk og egne initiativer kan deltage i positive sociale fællesskaber.
Mere om vores fokusområde En plads i fællesskabet