Søg støtte

Søg

Selvevaluering

DGI Landsstævne 2017

Aalborg Kommune

Om donationen

Denne donation skal bruges i forbindelse med årets DGI Landsstævne, der afholdes fra 29. juni til 2. juli i Aalborg. Landsstævnet, der afholdes hvert fjerde år, og som er Danmarks største idrætsfestival, byder på fire dages folkefest med diverse idrætsoplevelser, herunder 20 forskellige idrætsgrene, workshops og deltageraktiviteter. Op mod 4.000 frivillige forventes at deltage sammen med cirka 25.000 idrætsudøvere fra hele landet, heraf 7.500 elever fra 63 efterskoler. Donationen går bl.a. til at skabe optimal sikkerhed ved havneområdet i forbindelse med åbningsceremonien og i løbet af stævnet, hvor der vil være et øget fokus på aktiviteter i og ved vandet, fx kano- og kajaksejlads, udspring og beachvolley. Donationen går desuden til at give alle borgere og idrætsudøvere mulighed for et sundhedstjek i Aalborg Kommunes sundhedsbus, KRAM-bussen, og så skal der etableres en cykelparkering i et forsøg på at få deltagerne til i højere grad at benytte cyklen frem for at tage bussen, når de skal fra den ene plads til den anden. DGI Landsstævne har fokus på fællesskab, samvær og mangfoldighed med det formål at motivere folk til at dyrke idræt og lade dem opleve glæden ved at være fysisk aktiv sammen med andre.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Aalborg Kommune
Støttet beløb
400.000 kr., år 2016
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
DGI Landsstævne er et arrangement hvert 4. år, hvor næste værtsby er Svendborg. Derfor er det ikke muligt at forankre landsstævnet, men igennem afholdelsen er det bevist, hvad Aalborg som by kan klare både mht. at benytte det urbane miljø som ramme til fremtidige arrangementer. Derforuden er det også forankret hvordan byen kan bruges som idrætsplads foruden de faciliteter, der blev opbygget til formålet. Borgerne i byen blev præsenteret for forskellige idrætsgrene og mulighederne i foreningslivet

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Aalborg midtby blev i 4 dage omdannet til landsstævnecentrum, hvor byens åbne pladser og rum blev udnyttet til fulde og skabte rammerne til de forskellige idrætsgrene foruden scener og spisesteder til gæster og landsstævnedeltagere. Vores mål med at bruge byen på en anderledes måde og præsentere byen og havnefronten for gæster og deltagere blev indfriet til fulde. Den kulturelle mangfoldighed med internationale deltagere blev på samme måde indfriet, men også i satsningen med at trække personer med anden baggrund med til stævnet bl.a. gennem United by Streets.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Aktiviteterne viste et bredt udsnit af idrætsaktiviteter, hvor der var aktiviteter for alle aldre og alles smag. Idrætten kom ud i byens rum og lagde op til, at alle vil kunne være med. Deltagerne var indkvarteret indenfor en radius af 5 km fra landsstævnecentrum på enten skoler, campingpladser eller hoteller. De overvejende tilbagemeldinger på dette har været positive, og den store fokus på at holde stævnet indenfor 5 km både mht. indkvartering og aktiviteter var rigtigt. Det har derfor været muligt at gå eller cykle rundt til de forskellige aktiviteter. Deltagerne blev opfordret til at medbringe cykler, og der blev oprettet separat cykelparkering. Denne blev dog ikke benyttet til fulde, og man kunne med fordel have gjort mere opmærksom på muligheden.