Om donationen
Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn oplever, at unge, der rækker ud efter hjælp, har svært ved selv at tage initiativet til at komme ind i fællesskaber. Med donationen vil frivilligcentret etablere projektet ”En tryg vej ind i fællesskabet” og tilbyde en tryg håndsrækning til de særligt udsatte unge, så de får hjælp og støtte til at indgå i nye fællesskaber og på sigt selv har mod på at blive frivillige og hjælpe andre unge.- Region
- Syddanmark
- Type
- Projekt
- Modtager
- Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn
- Støttet beløb
- 1.200.000 kr., år 2021
- Delmål
- Alle med fra start
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Unge, Kvinder, Mænd
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Det er ikke lykkedes os at skaffe midler til at drifte indsatsen, men vi har skabt en lille frivilliggruppe som fremadrettet vil være til rådighed for sårbare unge og vi har åbnet nye døre ind til fremtidige samarbejder med foreninger og kommunen. Vi vurderer også at mange andre vil kunne anvende projektets metode i arbejdet med sårbare borgere og opnå lignende resultater i varierende omfang. Vi vil fortsat gøre brug af projektets model og de mange erfaringer i Frivilligcenteret.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Obs målsætningerne er justeret ifm. at vi ikke fik det fulde beløb der oprindeligt skulle dække en projektperiode på 3 år.
Vi har måtte justere indsatserne ind efter de unges behov undervejs. Vi vurderede at det var nødvendigt fx at lægge mere vægt på unge-/selvhjælpsgrupper og lade det få et større fokus i projektet. Vi har været kontakt med 57 unge i projektperioden og givet dem en håndholdt hjælp og støtte ind i nye fællesskaber, hvilket vi vurdere som et tilfredsstillende resultat.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Vi vurderer at de valgte aktiviteter og fokusområder var vigtige for projektets målsætninger, men at de krævede nogle justeringer bl.a. fordi vi erfarede at det er tidskrævende at få gang i indsatser med sårbare unge. Vi har bl.a. erfaret at de unge havde større brug for at deltage i ungegrupper og/eller individuelle samtaler end forventet. Man kunne med fordel have sat flere ressourcer af til den indsats. Formelle samarbejder med kommunale unge-indsatser kunne også have været en fordel for os
Delmål
Alle med fra start
Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.