Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fælleskabet forandrer

Fonden Vores Folkekøkken - RSV

Om donationen

Skolelukninger og butiksdød kan have store negative konsekvenser for et lokalsamfund. Det gælder blandt andet problemer med renholdelse af fællesarealer, mangel på fælles aktiviteter og tilbud, farvel til ressourcestærke familier og goddag til tørstige borgere på torvet. Det ved beboerne i Østermarie på Bornholm, men så tog de affære. De ville styrke fællesskabet og dermed skabe en sjovere og mere nærværende by at bo i. Derfor har de igangsat både rengøringshold, byfester, udsmykning af byen og fælles arrangementer. Samtidig er Vores Folkekøkken åbnet i byens tidligere plejehjem. Her er der fællesspisning hver 14. dag, og så er det planen at tilbyde forskellige aktiviteter for byens borgere. Dette projekt omfatter således et slankehold og madklubber for ældre og ensomme samt madklubber for psykisk sårbare og udsatte. Målet med alle tre tiltag er, at deltagerne får nogle positive oplevelser, erhverver nye færdigheder og skaber et netværk, som de også får glæde af på privat basis efterfølgende.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Fonden Vores Folkekøkken - RSV
Støttet beløb
140.650 kr., år 2015
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Alle kurser tilbydes løbende, undervisningsmaterialer er gennemarbejdet, og der er lavet gode aftaler med vores samarbejdspartnere.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi kom i mål med alle vore kurser, men havde en del udfordringer med vores slankeprojekt, hvor vi alligevel fandt vej til sidst.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Sikkert - men det er svært at få armenen ned, når man ser de mange mennesker, der med øget selvværd og smil på læben, bruger husets forskellige tilbud med glæde, og flere har fundet vej til de mange frivillige grupper, der passer have, gør rent, pudser vinduer, hjælper til ved fællesspisninger osv.