Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ferielejr

Ungdommens Røde Kors

Om donationen

Denne donation går til Kongelejren, der er en uges ferielejr for 65 børn i alderen 7-13 år fra Slagelse og Kalundborg Kommune samt 3-5 børn fra Udrejsecenter Sjælsmark. Målgruppen er sårbare og udsatte børn med sociale, psykiske, fysiske eller økonomiske begrænsninger, der vanskeliggør en god sommerferie. Kongelejren har derfor også fokus på at skabe plads til alle og gennem fælles aktiviteter og sjove oplevelser opbygge selvtillid og mod på sociale relationer.
Region
Sjælland
Type
Projekt
Modtager
Ungdommens Røde Kors
Støttet beløb
40.000 kr., år 2019
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har allerede et par frivillige, som har meldt sig til at stå for at finde billeder og opsætte fotobogen. Når det er gjort sørger vi for, at den bliver sendt afsted til alle børn, som har været med på årets lejr.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Årets Kongelejr var en stor succes. Vi havde i alt 69 børn med og oplevede en uge med få konflikter og mange gode og nærværende oplevelser - for både børn og voksne. Ugens program var velplanlagt og vejret var med os, hvilket betød at vi havde voksne, som alle havde overskud til at være der for børnene og skabe et 'rum' med plads til netop smil, samvær og nærvær, som er vores vigtigste opgave. Inden alle børnene tager afsted fra lejren slutter vi altid lejren af med en krammerunde, hvor man går rundt og siger farvel til alle med enten et kram eller en high-five. Årets krammerunde var én af de længste vi har oplevet, fordi alle børnene virkelig gerne ville sige farvel til alle - både børn og voksne. TRYG-fonden gav penge til, at vi kunne komme i Sommerland Sjælland med børnene, og det var en virkelig god dag. Der var godt vejr, så vi havde rigtig mange børn i badelandet, men der blev også prøvet rutsjebaner og karruseller samt købt slik i stor stil. Turen til Sommerland Sjælland er et meget stort hit på børnenes liste, når de skal nævne yndlingsting fra lejren, og samtidig giver det de voksne en dag, hvor de ikke skal være på, på den samme måde, hvilket er med til at sørge for, at de kan holde gejsten og nærværet i live under hele ferielejren.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi synes, at vi havde en rigtig god balance mellem fælles aktiviteter, som alle skulle være en del af og valgfrie aktiviteter, som børnene kan melde sig ind på. Balancen mellem typerne af aktiviteter, var vi også rigtig glade for. Vi vil undersøge, om vi næste år kan skabe mulighed for at komme med et overraskende moment, da det blev efterspurgt. I sommeren 2018 havde vi besøg af frivilligegruppen "Bikers with hearth", som kom og gav alle børn, som ville, en tur bagpå deres motorcykler. Det var en total overraskelse for både børn og voksne. Hvis det er muligt kunne det være fedt, at overraske med noget igen næste år. Men sådan overordnet set, er vi meget glade for valg af aktiviteter i løbet af ugen, og som skrevet ovenover var det en stor succes, at vi igen i år kunne bruge onsdag i Sommerland Sjælland.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start