Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ferielejr for hjemløse

Kirkens Korshær

Om donationen

Andelen af hjemløse udlændige i København er stigende. Fælles for mange af dem er, at de kommer fra stor fattigdom, og deres liv i Københavns gader er præget af stor usikkerhed og dystre fremtidsudsigter. Hjemløse udlændinge kan ikke benytte sig af eksisterende offentlige tilbud, og derfor er de afhængige af private organisationer. Kompasset Kirkens Korshær er en varmestue for 100 hjemløse udlændinge med seks ansatte og tre frivillige. Denne donation skal gå til en fem dages ferielejr, hvor de hjemløse kan slappe af og få et afbræk fra livet på gaden med det formål at øge den enkeltes psykiske trivsel.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Kirkens Korshær
Støttet beløb
45.000 kr., år 2018
Delmål
Sundere liv

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Ferielejren er en årlig aktivitet som vender tilbage hvert år, hvis der selvfølgelig bliver bevilliget penge til det. Brugerne spørger allerede i april efter ferielejren i september og ser frem til den. Vi havde som tidligere nævnt en person som vi gerne ville have i behandling på et hospital og to personer som stoppede med at drikke. Om det lykkes at få folk til at stoppe med at drikke, er svært at spå om. Det er 5 dage hvor man skal kurere et helt liv med alkoholproblemer. Men en pause fra at drikke i rolige omgivelser kan give folk håb på at det godt kan lykkes at stoppe med alkoholen. Desuden får ens lever en hårdt tiltrængt pause. Det lykkedes at få den sidste person indlagt efter lejren både på den somatiske afdeling og den psykiske afdeling.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
De 5 dage hvor at brugerne havde mulighed for at koble hjernen fra og bare få lidt restitution i hovedet gør underværker for brugerne. Det er ikke bare vigtigt at lade op til at kunne overleve endnu en tid på gaden, men vi ser det også som en menneskelig anstændighed og en ret at alle har mulighed for at holde 'ferie' og lade sine batterier op. Vi hentede bl.a. en bruger direkte fra Bispebjerg psykiatriske afdeling som vi tog med på ferielejr og som havde et stort udbytte af at komme væk fra storbyen. Her kunne vi overtale hende til at blive indlagt ved tilbagekomst med slem diabetes og vi kunne i løbet af lejren overvåge hva hun indtog af mad og drikke. Desuden havde vi to brugere som brugte lejren til at stoppe med at drikke, da de var blandt venner og mennesker de havde tiltro til.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi gennemførte de planlagte aktiviteter. Vi var en tur på Møns klint, ude i det grønne og spise frokost, på cafe besøg og på bowlingtur. Det var en fin balance mellem ikke at have for mange aktiviteter, så folk var udmattede efter 5 dage på lejren, og stadigvæk at opbygge relationer igennem aktiviteter.

Delmål

Sundere liv

Mindre rygning, begrænset alkoholforbrug, mere motion, mindre stress og bedre søvn. Vi vil bidrage til, at voksne let og hurtigt kan få hjælp til livsstilsændringer, og at flere lever længere og med bedst mulig livskvalitet.
Mere om vores fokusområde Sundere liv