Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ferielejr til søs

Red Barnets lokalafdeling Frederikshavn/Sæby

Om donationen

For mange børn i Danmark betyder skoleferier hverken rejser, sommerhusture eller udflugter, fordi forældrene ikke har råd eller overskud til at give børnene ferieoplevelser. Red Barnets Lokalforening i Frederikshavn samarbejder derfor med Frederikshavn Kommune om at tilbyde børn, unge og familier, som er værdigt trængende, en ferie på en sommerlejr. Lejren giver børnene og de unge oplevelser og minder, de ellers ikke ville få. Donationen går til en ferielejr for 30 personer med to overnatninger til søs på skonnerten Fylla.
Region
Nordjylland
Type
Projekt
Modtager
Red Barnets lokalafdeling Frederikshavn/Sæby
Støttet beløb
55.200 kr., år 2021
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Ved at familierne sov sammen i sovesal under dæk og samarbejdede om opgaverne ombord på skibet kom de i den grad tættere på et fællesskab. Nogle ved jeg mødes nu privat . De har fået et netværk for første gang i livet plus de har fået et netværk som har nogle fælles træk / familie udfordringer som de kan spejle sig i og nu hjælper hinanden m . Det gør også ensomheden mindre da de kan se de ikke er alene i verden m deres udfordringer. Det ku ikke opnås ved alm en dags arrangementer.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Børn og voksne var sammen om opgaver og lærte at samarbejde. Opgaverne bestod af feks madlavning ombord, ved mønstring på dækket delte kaptajnen familierne op i 4 grupper da man som kaptajnen fortalte, samarbejdede omkring rengøring af toiletterne, at sætte sejl, skure dæk og madlavning . Vi i frivilliggruppen havde medbragt tov til knob binding som en matros hjalp med , vi havde hjemmelavede sang hæfter med og materialer til at knytte venskabs armbånd plus materialer til at lave krabbestænger.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Kaptajnen meddelte mig at de aktiviteter vi havde m var passende og alle blev udøvet. Selv vores model m en voksen pr barn blev taget med i deres evaluering, da det fungerede fantastisk og gav de aller mest sårbare børn et frirum m plads til dem alle. Disse børn og unge kom i skole efter sommerferien m noget på hjertet En kæmpe oplevelse og i stor kontrast til at de ellers ville have brugt deres sommerferie i en lejlighed uden nogen form for aktivitet eller ferie som andre børn får !

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle