Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fødselsdag og sommerlejr

Mødrehjælpens lokalforening Aarhus

Om donationen

Den Rullende Kagemand giver børn i udsatte familier mulighed for at holde børnefødselsdag for kammeraterne i skolen eller børnehaven. Frivillige i foreningen køber og udleverer "Fødselsdagspakker", som foruden en kagemand eller kagekone bl.a. indeholder boller, slik, kakao/saftevand, pynt og en fødselsdagsgave til barnet. Med donationen kan Mødrehjælpen glæde 150 børn med en fødselsdagsfest i 2023. Donationen giver også mulighed for at give 40-50 sårbare børn og deres forældre en god sommerferieoplevelse på sommerlejr. Ferieopholdet giver familierne et afbræk fra hverdagen og ro til at lave nye ting og aktiviteter sammen i familien og med andre familier. Fællesskabet, der er omdrejningspunktet på ferielejren, skaber rum for, at familierne kan danne relationer, som de kan få glæde af efter feriens afslutning.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
Mødrehjælpens lokalforening Aarhus
Støttet beløb
294.000 kr., år 2022
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi oplever at Mødrehjælpen Aarhus lokalforening er blevet mere synlig og kendt i området. Dels på grund af centralt beliggende ny butik, men primært fordi antal aktive frivillige er blevet flere. Det giver mulighed for at lave flere gode aktiviteter, hvor vi oplever, at "vores" familier i stort antal vil deltage. Når en aktivitet bliver udbudt, må vi melde "udsolgt" i løbet af få timer. Det fortæller os, at vi udfylder et behov og i øvrigt har nogle populære aktiviteter. 250 kagemænd er mange!

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Der er i løbet af 2023 og januar 2024 uddelt knap 250 fødselsdagspakker. Vi forsøger løbende at optimere opgaven, og de frivillige mødes 3 gange om året for at udveksle erfaringer. Der har været stor glæde hos modtagerne af fødselsdagshjælpen, som ellers ikke har kunnet holde en børnefødselsdag. Sommerlejren blev i 2023 holdt på Kaløvig Centret for 13 sårbare familier. 13 enlige mødre og 25 børn deltog. Programmet indeholdt mange oplevelser og udflugter. Nye venskaber og netværk blev skabt.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
I lighed med tidligere år er Den rullende kagemand og sommerlejren meget populære aktiviteter. Det er svært at imødekomme alle ansøgninger til kagemanden, og vi har desværre måttet nedsætte aldersgrænsen til max 10 år og beløbet pr. fødselsdag til max 700 kr. Til sommerlejren 2023 valgte vi enlige forsørgere med en stram økonomi, men kunne have også have valgt andre børnefamilier, som naturligvis har lige så stort et behov for at komme på ferie. Det er et vanskeligt valg.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start